Първата част от четвъртия сезон на Stranger Things счупи рекорда по гледаемост в Netflix за първите дни след премиерата си. Затова и е напълно разбираемо защо за сериала не спира да се говори.

Stranger Things, Netflix и рекордът по гледаемост за първите няколко дни

Stranger Things вече чупи рекорди

Случващото се не е никак странно

Напълно очаквано, вълненията на феновете са около всичко - сюжета, героите, препратките и, разбира се, музиката.

Хитът от 1985 г. "Running Up That Hill (A Deal With God)" в момента се радва на нови успехи в музикалните класации именно благодарение на това, че е част от саундтрака на сериала.

Песента на англичанката Кейт Буш очевидно отново не се спира да се слуша от феновете. И сега си е проправила път до номер две в топ 50 класацията на Spotify в САЩ, а пък в световната е на четвърто място сред 200 парчета, пише Billboard.

"Невероятно е как иконични песни биват преоткривани и достигат до нови слушатели. "Running Up That Hill (A Deal With God)" е един чудесен пример. Това е класическа песен, представена сега на много почитатели, и приема съвсем ново знамение", казват от Spotify за постижението на 80-арското парче.

Netflix също направиха коментар, с който обясняват как успехът на сериала е предизвикал завръщането на "Running Up That Hill" на музикалните класации.

Stranger Things и огромният бюджет и продължителност на четвърти сезон на сериала на Netflix

Чудовищно дългите (и скъпи) епизоди на Stranger Things

Четвърти сезон ще е много, ама много продължителен

"Сега, повече от всякога, Stranger Things е културен феномен, който въздейства на феновете от целия свят. Развълнувани сме да видим, че толкова ентусиазирано се свързват с ключова част от невероятния разказ - музиката. Забележително е, че виждаме как песента на Кейт свързва феновете от преди години и тези сега, а също и преминава през поколенията - 37 години по-късно!"