"Ромео и Жулиета" е една вечна история за любовта, пресъздавана години наред и в киното, и в театъра. А с музиката на Сергей Прокофиев и магията на балетното изкуство, драмата на Шекспир оживява и в едноименния спектакъл, който зрителите ще могат да гледат и слушат на 9 март в НДК в София.

“Медея” от Луиджи Керубини и Франсоа-Беноа Хофман с премиера в Софийска опера и балет

Една митична магьосница и отровния ѝ план за отмъщение - “Медея” за първи път у нас

Нова премиера в Софийска опера и балет

Участие в "Ромео и Жулиета" взимат международни балетисти, възпитаници на Миланската скала и Болшой театър.

Ролята на Жулиета е поверена на Наталия Боброва, а тези на Ромео - на Мирко Андреути, който е завършил Театралната академия към Миланската скала. Като Тибалт и Меркуцио също ще видим двама възпитаници на Академията в Милано - съответно Алесио Кавалера и Виторио Сколе.

Снимка 656258

Източник: Monte Music

Няма как да пропуснем да споменем също, че режисьорът и хореограф на спектакъла - балетмайсторът Сергей Бобров, пък е ученик на именитата Мая Плисецкая, и освен това е солист на Болшой театър.

Освен силно международно, в спектакъла има и изявено българско присъствие. Под диригентската палка на Иван Великанов ще чуем и акомпанимента на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

Снимка 656257

Източник: Monte Music

И разбира се, за да се пренесем подобаващо в обстановката на ренесансова Италия, сцената ще е преобразена с впечатляваща сценография, а балетистите - в пищни костюми. За тях е отговорна художничката Ася Стоименова.

Балетният спектакъл "Ромео и Жулиета" обещава да ни разкаже една от най-великите истории за живота и смъртта по омагьосващ и въздействащ начин, чрез идеална хармония между танц и музика.

“Звукът на музиката” - бродуейският мюзикъл с премиера в Софийска опера и балет

“Звукът на музиката” - мечта, за която е нужна цялата любов

Българска премиера на един от най-награждаваните бродуейски мюзикъли

"Ромео и Жулиета" е на 9 март от 19 ч. в Зала 1 на НДК. Цялата информация за събитието е тук.