Петък вечер е и време за нова музика. Започваме с Роджър Уотърс, който представя нова версия на емблематичната песен "Comfortably Numb", част от основополагащия албум на Pink Floyd - The Wall. "Comfortably Numb 2022" е записана по време на турнето му This Is Not A Drill в Северна Америка. 

"По време на първия локдаун направих демо на новата версия на "Comfortably Numb" като парче, с което да се откриват концертите от турнето This Is Not A Drill. Песента е по-тъмна, аранжирах я без сола, освен върху последователността на външните акорди, където има сърцераздирателно красиво вокално соло от Шенай Джонсън", коментира Уотърс.

Продължаваме с Disturbed, които днес, 18 ноември, издават новия си албум Divisive. Осмият студиен албум на групата и продължение на "Evolution" от 2018 г., включва 10 парчета. А ние си избрахме "Won't Back Down". 

Говорейки за значението зад новия запис, който анализира поведението на обществото и има за цел да служи като призив, от групата казват: "Партизанската племенна война се е превърнала в част от обичайното ни съществуване в наши дни. Това е една голяма битка на кликите. Цялата идея на записа е да бъде сигнал за събуждане за всички."

Lolahol, Ава Макс, Godsmack, Брус Спрингстийн, Поли Генова - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Лурдес Леон до Поли Генова

Продължаваме с Galantis, които заедно с диджеят и продуцент Давид Гета и номинираният за награда Грами автор на песни, продуцент и записващ изпълнител MNEK се обединяват за новия сингъл "Damn (You've Got Me Saying)".

Няма как да подминем и Рут Колева. Най-новата песен на българската изпълнителка е първото й празнично заглавие и в същото време второто, което излиза от Warner Music Group след успешния сингъл "Superpower".

Рут Колева прави собствена версия на класиката "This Christmas" на Дони Хатауей от 1970 г.

Рут Колева, фотосесия Elle, паметник Перущица и в какво обвиняват певицата

Фотосесията на Рут Колева, която разбуни духовете

И как реагира певицата

И завършваме с още едно българско предложение, което идва от Дара Екимова. После ще му мислиш". Певицата издаде първи кратък албум (EP), озаглавен "Недей да ме будиш", чиято премиера отбеляза с видеоклип към фокус сингъла - "После ще му мислиш".

"После ще му мислиш" е по музика, текст и аранжимент на певицата и Искрен Тончев - Искрата, с когото тя работи по всички свои проекти досега.