Когато Amazon създаде стрийминг платформата си, бе пределно ясно, че няма просто се опита да съществува редом до големите конкуренти в лицето на Netflix, Disney+ и Max.

Трейлър на Road House с Джейк Джиленхол и Конър Макгрегър на Amazon Prime Video

Конър Магрегър и Джейк Джиленхол стават врагове

Ето какво ни показва трейлърът на филма Road House

Не, основаната от Джеф Безос компания заложи на харченето на много милиони, за да привлече абонати.

Най-грандиозният им проект до момента е сериалът за "Властелинът на пръстените". Но докато успехът му е леко спорен, то спор в това, че Amazon не се отказват лесно, няма. А доказателството са инвестираните милиони в Road House - новата версия на познатия ни от миналото "Крайпътна къща" с Патрик Суейзи.

В нея в главните роли влизат Джейк Джиленхол, Конър Макгрегър и Даниела Мелчиър. Като дори вече разбрахме, че Макгрегър е счупил холивудски рекорд с първата си роля в киното. Към момента Road House може и да не се радва на много добри оценки от критици и зрители, но пък чупи рекорди по гледаемост.

От Amazon MGM Studios, които управляват Prime Video, твърдят, че филмът е привлякъл 50 милиона зрители за първите две седмици от пускането си в стрийминг платформата. По този начин Road House се превръща в най-гледания филм, продуциран от компанията за първите няколко седмици от пускането си, пише Variety.

Конър Макгрегър в Road House - рекорд за най-добре платен актьор в първа роля

Рекордът, който Конър Макгерър счупи с първата си роля

ММА боецът знае как да печели много пари

Не всичко около филма обаче е цветя и рози, защото през януари режисьорът Дъг Лиман нападна Amazon заради решението им да не разпространят Road House по кината, а само в стрийминг платформата. Но по-късно Джейк Джиленхол даде да се разбере, че компанията от самото начало е заявила ясно тези си намерения.