От дете Ребека Уилямс мечтае да се бори с престъпността като баща си, който е ченге и баптистки свещеник. Живеейки в предградие на Финикс с разведената си майка, тя прекарва голяма част от детството си, гледайки криминални телевизионни предавания за хора, които се изправят срещу насилници.

Ча Са-Суун - жената, която взе шофьорска книжка след 960 опита

Жената, която взе шофьорска книжка след 960 опита

И инвестира над 12 500 евро

На 15 години Уилямс се влюбва в 18-годишен управител на магазин за хранителни стоки. Тя напуска гимназията и те заживяват заедно. На 19 години ражда дъщеря. Малката е глуха, аутист и не може да говори. Младите родители едвам свързват двата края, а когато 13 месеца по-късно им се ражда и син, парите вече съвсем не стигат до никъде.

Така Уилямс започва работа като сервитьорка в различни нощни клубове с еротични танцьорки. С бляскава прическа Ребека изглежда като "мечтата на всеки". Случва се често Уилямс да оставя таблата и да се качва на сцената по време на аматьорските вечери, което води до повишението ѝ в екзотична танцьорка. Харесва ѝ тръпката да се преобразява всяка вечер в опасна секси красавица, която се вихри около пилона на "You Shook Me All Night Long" на AC/DC. 

Мъжете са обсебени от нея и Ребека започва да изкарва допълнително доста средства. Харчи всичките си пари от бакшиши за слухови апарати и допълнителни грижи за дъщеря си и все още копнее да се бори с престъпността. През 1999 г., след 14 години заедно, тя и половинката ѝ се разделят.

Уплашена, че училищната система е в ущърб на дъщеря ѝ със специални нужди, Уилямс я записва в дом за глухи деца, като я вижда само през уикендите. До 2003 г. чисти тоалетни, за да плати сметките и живее със сина си тийнейджър в голяма каравана. Брат ѝ, известен на всички като Кръшър, живее в по-малка каравана в задния ѝ двор.

Кръшър обаче е престъпник. След като е спипан да продава наркотици на офицер под прикритие, се съгласява също да работи под прикритие, за да не отиде в затвора. Един ден федерални агенти идват да посетят Кръшър и забелязват Уилямс.

"Неговият ръководител ме попита дали се интересувам от работа под прикритие", спомня си тя. "Звучеше страхотно, някак секси, знаете ли, цялата шпионска игра." Тя не чака дълго за първата си задача.

Карън Джейкъбсън - жената зад гласа на Google Maps

Коя е жената зад гласа на Google Maps

Ето кой казва: "Достигнахте целта си"

През януари 2005 г. федералните извикват Уилямс в своя офис във Финикс. Когато ѝ разказват за бомбен атентат, който сериозно е ранил чернокож, Ребека е повече от заинтригувана.

"Трябваше нещо да се направи, за да се спасят животи", разказва Уилямс пред Rolling Stone. Тя подписва споразумение да стане разузнавач в замяна на 100 долара на ден и до 100 000 долара, ако хората стоящи зад атентата, бъдат осъдени. Съсед се съгласява да гледа сина на Уилямс и скоро тя вече е на полет за Оклахома.

На борда ѝ дават новата самоличност - Бека Стивънс. Тя влиза в ролята на бяла националистка, бягаща от закона. На Уилямс ѝ се налага да се превърне в съвсем различен човек. Докато тя в действителност е много грижовна жена, която докато расте, е учена, че всеки, независимо от цвета на кожата, е прекрасно Божие създание, което трябва да се уважава и обича, Бека Стивънс мрази всеки цветнокож.

Няколко години Ребека Уилямс е под прикритие и работи усърдно, за да помогне на федералните да заловят престъпниците. На 25 юни 2009 г. въоръжени агенти обкръжават къщата на терористите Махон, където братята Даниел и Денис се грижат за болната си майка. Агентите разбиват вратата, слагат белезници на близнаците и претърсват къщата. Те откриват силни експлозиви, импровизирани бомби, бойни оръжия, боеприпаси, бронежилетки, нацистка лента и снимка на Осама бин Ладен с надпис "нашият герой".

След арестуването на Махон и други свързани с тях привърженици на превъзходството на бялата раса, Уилямс най-накрая може да се върне към обикновения живот. Тя започва работа в магазин за мотоциклети под наем във Флагстаф. Процесът на братята Махон започна през януари 2012 г. И докато единият - Даниел е признат за невинен в каквото и да е престъпление, Денис е признат за виновен по три обвинения и осъден на 40 години затвор.

Благодарение на работата под прикритие на Ребека Уилямс, още много други хора влизат в затвора по това време. Федералните препоръчват на Уилямс, за нейна безопасност, да влезе в програмата за преместване на свидетели, но тя отказва да прекъсне контакта с децата си. Вместо това си купува нова каравана и изчезва.

Когато от Rolling Stone успяват да я издирят през юни 2022 г., Уилямс живее щастливо с дъщеря си в малко отдалечено ранчо, което купува с парите от работата под прикритие. 

Уилямс разкрива, че доброволно се е включила в разследване на неразкрит случай - мистериозно двойно убийство в близкия град. Тя смята, че може да използва уменията си на информатор под прикритие, за да разреши случая.

Барбара Ернандес - жената, която плува в смразяващите води на Антарктида и чупи рекорди в името на климатичните промени

Жената, която плува в смразяващите води на Антарктида по бански

Коя е "Чилийската ледена русалка"

"Полицията е стигнала до задънена улица по този въпрос и това е, защото не са свършили никаква работа на терен", споделя тя. "Баща ми все още смята, че трябва да стана детектив."