За The Lord of the Rings: The Rings of Power се говори от години, като поне към момента именно той е най-скъпият сериал не само на Amazon, но и въобще.

The Lord of the Rings: The Rings of Power, Rotten Tomatoes и масовите ниски оценки на сериала

Негативните настроения срещу The Lord of the Rings: The Rings of Power

Какво се случва с най-скъпия сериал в историята

Въпреки че първият сезон бе приет със смесени чувства и от критици, и от зрители, беше обявено, че ще има и втори. Снимките за него вече текат, но не и безпроблемно.

От The Hollywood Reporter разбираме, че преди около седмица по време на снимките на втори сезон на The Lord of the Rings: The Rings of Power е починал един от конете, използвани в сериала. Според Amazon причината за смъртта е сърдечен арест.

От поясненията на студиото става ясно, че инцидентът се е случил сутрин преди снимките да започнат, докато конят е бил подготвян от треньора си. На място са присъствали както ветеринар, така и представител на американската асоциация по хуманност. Независимо проведена аутопсия пък е потвърдила, че конят е починал от сърдечна недостатъчност.

Животното е било едно от 30 на снимачната площадка, като то е било предоставено от компанията The Devil's Horsemen, която в 50-годишната си история до момента няма регистриран случай на фатален край на кон по време на снимки.

Инцидентът, разбира се, разгневи PETA. Организацията за защита на животните нападна Amazon и продуцентите за решението им да използват истински коне, а не те да бъдат плод на CGI или пък използвани механични платформи.

От The Hollywood Reporter припомнят, че един от най-популярните и злощастни инциденти с коне в киното се разгира през 2012 г. Тогава на снимачната площадка на сериала на HBO Luck загинаха три коня. Нещо, което доведе до прекратяването на сериала след първия му сезон.