На всяка сватба в центъра на вниманието е булката. Е, в почти всяка. Защото на сватбата, която ще се разиграе на сцената на театър "Българска армия" шоуто ще откраднат шаферки.

“Моби Дик” по Херман Мелвил на Диана Добрева с премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Какво крият непознатите дълбини на човешката страст

Епичният свят на Диана Добрева и “Моби Дик” на сцената на Народния театър

Основното събитие на премиерното представление "Пет жени в еднакви рокли" може и да е вричането във вярност между Трейси и Скот, но истината е, че всичко започва да се върти около шаферките им. Меридит (Евелин Костова), Джорджиян (Анастасия Ингилизова), Триша (Лара Златарева), Франсис (Дария Димитрова) и Минди (Лиза Шопова) ще разкрият една на друга (и на зрителите) своята душевност, женственост и упоритост. Тяхната среща е повече от неочаквана, а сближаването им - дори още повече. Но въпреки всичко, има нещо, което ги обединява...

"Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни... Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! Пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях", казва за постановката режисьорът ѝ Атанас Атанасов.

Снимка 654352

Източник: Театър "Българска армия" / фотография Борис Урумов

Зад успеха на "Пет жени в еднакви рокли" по думите му стоят основно две неща. Едното е силният актьорски състав, а другото - текстът на автора Алън Бол, който е носител на Оскар за сценария на филма "Американски прелести". Преводът е на Матей Тодоров.

Снимка 654353

Източник: Театър "Българска армия" / фотография Борис Урумов

Освен режисьора и актьорите, зад реализацията на представлението на българска сцена стоят също и сценографът и костюмограф Нина Пашова и хореографът Филип Миланов. Музикално оформление пък е на Петя Диманова.

“1984-та от изолатора” по Джордж Оруел с премиера в “Нов театър” НДК

Човекът между свободата и щастието в “1984-та от изолатора”

Нов прочит на класиката на Оруел за сцена

Премиерата на "Пет жени в еднакви рокли" е на 23 февруари от 19 ч. в Театър "Българска армия". Следващите дати са 24 февруари, 7 и 22 март, 12 и 24 април, а цялата информация за представлението е тук.