В средата на месец май Барак Обама гостува в популярното предаване The Late Late Show, където между темите за пандемията и политиката на страната, той каза следното: "Истината е, и съм съвсем сериозен, че имаме записи на обекти в небето, за които нямаме обяснение какви са."

Докато подобно разкритие може да не е учудващо за никого, особено важен в случая е фактът, че идва от устата на политик и бивш президент на САЩ. Защото държавата вече близо 70 десетилетия не дава яснота или напълно отрича твърденията за срещи с извънземни.

Признанието на Обама идва на фона на известно "демократизиране" на темата. В края на юни се очаква Пентагонът да предостави на Конгреса на САЩ официален доклад, който да даде информация за така наречените необясними небесни феномени (unexplained aerial phenomena, или UAPs на английски).

Ясно е, че много хора в Конгреса, както и по света, са скептични към информацията и по-скоро очакват да разберат дали случаи като нашумелия в Розуел, Ню Мексико, не са били секретни операции, свързани с шпионска дейност от страна на Китай или Русия.

Повечето от нас обаче очакват поне да видят някой от стотиците записи, за които се твърди, че Пентагонът притежава. И да чуят с прости думи дали военните имат някакво обяснение за тях.