Церемонията по връчването на наградите Оскар е вече в историята. И този път нямаше скандали и шамари, а само шеги и усмивки. Но това не означава, че всичко е било постарому, защото не беше. 

Оскари 2023, Everything Everywhere All at Once и кои са големите победители

Ето кой грабна Оскар тази година

И победителят е...

Всъщност една дългогодишна традиция, свързана с Оскарите, бе нарушена. Според Associated Press, червеният килим, по който традиционно звездите преминават, преди да влязат в Dolby Theatre, за първи път от 1961 г. не е бил червен.

През годините нюансът на червеното е бил променян, но не и самият цвят. Тази година обаче организаторите са решили да предприемат по-различен подход. Затова и килимът е бил в цвят шампанско.

Снимка 610040

Източник: GettyImages

Лиса Лов и Раул Авила са креативните консултанти, заменени в идеята цветът да бъде променен. Друго по-различно решение е, че пространството, което звездите трябва да извървят по килима, е било изцяло покрито, за да бъдат предпазени от външните условия.

Пред The Hollywood Reporter Лов пояснява, че това решение е взето, защото от години е било проблем фактът, че звездите се подготвят и обличат за вечерно събитие, но в същото време пристигат на място към четири следобед, когато в Лос Анджелис е доста горещо. 

Колкото до червения килим, твърденията са, че и за в бъдеще на церемониите ще виждаме килима в цвят шампанско. В последния няма някаква специална символика - просто креативният екип е искал да наруши традицията и да внесе малко свежест.