Комфортното царуване на Netflix много скоро ще бъде нарушено. Причината: само след месец стрийминг платформите на Disney и Apple ще заработят.

Apple TV+, цената на стрийминг платформата и кога ще бъде пусната

Ударът, който Apple нанесе на конкурентите

Netflix и Disney+ едва ли са много щастливи от старта на Apple TV+

И дори за тези, които живеят в пещера без достъп до интернет, е ясно, че борбата за парите на потребителя винаги е ожесточена. А точно такава се очертава и тази.

Очевидно, същото знае и изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастингс, който имаше неблагоразумието... да го признае. В интервю за Royal Television Society Хастингс заяви, че с пускането на Disney+ и Apple TV+ ще се отвори един изцяло нов свят в стрийминг услугите.

Изпълнителният директор каза също, че конкуренцията ще бъде доста тежка. По принцип, това си е самата истина, но изказването му е повлияло доста сериозно на акциите на Netflix.

Netflix, Disney+ и защо акциите на стрийминг платформата отчетоха спад

Disney+ вече променя играта (поне за Netflix)

Удар под кръста за Netflix

Според Variety, те са отчели спад със 7% именно след изявлението на Рийд Хастингс. А на нас не ни остава нищо друго, освен доволно да потриваме ръце - явно наред с добрите сериали и филми, ще гледаме и епичната битка между тези, които правят добрите сериали и филми. Ще бъде велико, сигурни сме.