От няколко години знаем, че след големия успех на режисирания от Джон Фавро "Цар Лъв" в бокс офиса Disney подготвя още един филм от света на Симба.

"Цар лъв", Бари Дженкинс и подготвяната предистория на филма

"Цар лъв" ще се сдобие и с предистория

Disney отново успяха да ни изненадат приятно

Но този път Симба изобщо няма да бъде в картинката, защото "Муфаса: Цар Лъв" (Mufasa: The Lion King), както подсказва и името на филма, ще се състредоточи върху неговия баща - Муфаса.

Филмът ще бъде предистория на "Цар Лъв" и ще ни разкаже повече за произхода на Муфаса и всички трудности, през които е преминал. Disney най-после пуснаха и първи тийзър, който да насочи очакванията ни.

Той, разбира се, е фрагментарен и не можем да разберем много конкретни неща за историята, но става ясно, че ще проследим пътя на Муфаса още от самото му раждане. И да, ще бъде изпълнено с много приключения и напрегнати моменти.

Голямата промяна е, че Арън Пиер ще озвучи малкия Муфаса, докато досега тази задача се падаше на Джеймс Ърл Джоунс. Гласът на Келвин Харисън пък ще озвучи злия брат Скар. Добрата новина е, че Тимон и Пумба отново ще са част от случващото се в "Муфаса: Цар Лъв".

"Цар лъв", бокс офисът е пореден рекорд за Disney

"Цар лъв" постави пореден рекорд за Disney

Милиардите валят

Те ше бъдат озвучени от Били Ейхнър и Сет Роугън, както беше и във филма от 2019 г. От тийзъра си правим изводите, че ни очаква много реалистичен и интересен филм. Премиерата на "Муфаса: Цар Лъв" е насрочена за 20 декември.