Преди по-малко от две седмици новата версия на "Цар лъв" тръгна по кината. Към филма имаше доста големи очаквания, защото се нагърби със задачата да "прероди" обичана детска класика с помощта на новите технологии в киното.

"Цар лъв", Джон Фавро и какво разкри режисьорът

Малката тайна на Джон Фавро в "Цар лъв"

Какво разкри режисьорът

И трябва да кажем, че на режисьора Джон Фавро му се получи доста добре. Новият "Цар лъв" обаче не успя да очарова особено критиката в Rotten Tomatoes (53%), която не беше особено доволна от видяното.

Хората обаче харесаха филма, а най-ясният показател за това са приходите в бокс офиса. "Цар лъв" успя да премине границата от 1 милиард долара в бокс офиса, пише Variety.

С това се превърна в четвъртия филм на Disney за тази година, който може да се похвали с подобно постижение. Преди него границата от милиард минаха "Отмъстителите: Краят", "Капитан Марвел" и "Аладин".

361 милиона долара от приходите идват от САЩ и 638 милиона от световен мащаб. С успеха на "Цар лъв" Disney записа нов рекорд за най-много приходи от билети за една година - 7.67 милиарда долара.

"Цар лъв", "Отмъстителите: Война без край" и какви шеги отнесе трейлърът на анимацията

Защо сравниха "Цар лъв" с "Отмъстителите: Война без край"

Феновете няма да се уморят да го правят

Тази сума ще набъбне още, защото до края на годината по кината трябва да тръгнат още три продукции на студиото. Това са "Замръзналото кралство 2", "Господарката на злото 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".