"Миньоните 2" съвсем очаквано завладяха не само родните кина, но и всички останали. Като само за седмица по кината спечелиха над 200 милиона долара от бокс офиса.

Minions: The Rise of Gru, "Миньоните 2" и първи трейлър на анимацията

Миньоните нападат отново

Първи поглед към втора част на "Миньоните"

Все пак, това е филм, който събира и малки, и големи. И тинейджъри... От BBC разбираме, че специално сред тинейджърите филмът е доста популярен. Но не толкова, защото им е крайно интересен.

Причината е съвсем друга и се корени в TikTok. Оказва се, че в платформата за кратки видеа е започнал да набира популярност хаштага #gentleminions. Иначе казано, тинейджъри се обличат в костюми и официални дрехи, за да отидат на кино и гледат "Миньоните 2".

Това обяснява елегантните младежи, които забелязваме наскоро пред кината. Доста сладко и стилно, но специално във Великобритания скупчването им на едно място е предизвикало неразбории и грубо поведение.

Ето защо в някои кината в страната са забранили на официално облечени младежи да посещават прожекциите на филма. Целта им е да осигурят спокойното им протичане. И докато на кината във Великобритания не им се нрави много случващото се, от Universal приветстваха костюмираните фенове на "Миньоните 2".