Първият ни официално летен музикален петък е белязан от една годишнина, както и нов сингъл на една от най-любимите български групи в последните десетилетия.

Започваме с 2 в 1 - Metallica отбелязват 30 годишнината от издаването на едноименния си албум, по-известен като The Black Album. По този повод групата издава ремастерирана негова версия, като и трибют колекция, в която известни изпълнители пеят песни от легендарния албум. Ето версията на Майли Сайръс на Nothing Else Matters и на Хуанес на Enter Sandman.

Продължаваме с нещо от съвсем друго измерение. Ед Шийрън има нов сингъл, който звучи диско, а певецът е решил да се предреши като вампир. Дали му отива?

Натали Имбрулия също се включи снова песен тази седмица. Честно казано, не очакваме изненади от австралийката.

Ето и една дама, която винаги успява да ни повдигне настроението. Този петък го прави буквално с парче, посветено на това как да се усмихнем в лицето на депресията. Валъри Джун!

Финалът на седмицата се полага на Остава. "Взлом" е част от шестия им студиен албум и бележи не само началото на лятото, но и на концертния сезон. През юли те ще свирят на Sofia Summer Fest, а през август ще имат концерт в Маймунарника.