Миналата седмица стана ясно, че Арсенал са решили да уволнят Джери Кюи, който през последните 27 години облича костюма на Gunnersaurus - талисманът на клуба.

Арсенал, Gunnersaurus и защо клубът съкрати талисмана си

Когато коронавирусът ти отнеме достойнството

И талисманите могат да се превърнат в тежест

Решението е част от масовите съкращения, имащи за цел да запазят финансовата стабилност на лондонския гранд. Разбира се, това действие се стори абсурдно не само на нас и на феновете на футбола, но и на Месут Йозил.

До момента Йозил все не попада в сметките на Микел Артета. Много хора се дразнят на факта, че не играе, но продължава да взима заплата, която не е никак малка. Футболистът обаче за пореден път показа, че не е за парите и предложи да плаща заплатата на Джери, докато е играч на Арсенал.

С този си ход спечели много симпатии и буквално направи Арсенал да изглеждат смешни. На същото мнение е и Пол Мърсън.

Пред Daily Star бившият футболист на клуба казва, че с помощта, която Йозил предложи на талисмана, е направил така, че управниците на Арсенал да изглеждат като глупаци.

"С уволняването на талисмана хората, които управляват клуба, доказаха само колко са егоистични и нездраво стъпили на земята."

Мърсън казва, че още когато той е играл за Арсенал Джери е носел костюма на талисмана и е забавлявал както феновете на стадиона, така и неговите деца. Пол Мърсън е озадачен от факта, че клубът плати 45 милиона паунда, за да привлече Томас Партей от Атлетико Мадрид, но не е намерил пари за талисмана.

Месут Йозил, Пиърс Морган, Арсенал, намаляването на заплатите и защо водещият нападна футболиста

Когато мислят Месут Йозил за злодей, а той всъщност не е

Тежките обвинения на Пиърс Морган към футболиста

Още повече че предполагаемата сума, която Партей прибира на седмица, е в размер на 150 000 паунда. Според Мърсън са можели да му предложат 149 000 паунда и останалите да дадат на талисмана. Очевидно това не се е случило, което и го кара да си мисли, че моралните устои на клуба не са същите, пише Goal.com.