Вторият месец за годината започва с приятен и топъл уикенд, в който може да сме навън. Или пък да останем вкъщи с някоя от тези три интригуващи книги.

Снимка 517253

Източник: Colibri / Колаж

"Трябваше да взривим проклетите врати... и други житейски уроци"

Зад това нахакано заглавие се крие автобиографията на Майкъл Кейн - холивудска легенда, британска гордост и човек, който със сигурност има какво да ни разкаже. "Малките роли могат да доведат до големи неща. И ако достатъчно дълго вършите правилните неща, звездите най-сетне се подреждат във ваша полза." Сър Кейн може и да е имал труден път към върха, но категорично не е изгубил човешкото си лице.

Изд. Colibri, 20 лв.

Снимка 517255

Източник: Сиела

"Моята прекрасна съпруга"

Семейният живот е трудна задача. Колкото и влюбени да сме в началото, с напредването на годините ентусиазмът отстъпва място на скуката, апатията и битовизмите. Освен ако не намерим начин да разнообразим съпружеския си живот. Някои го правят с пътешествия, други - с нови сексуални практики, а трети започват да убиват. Трилърът на Саманта Даунинг със сигурност няма да ни остави да скучаем.

Изд. Сиела, 17.90 лв.

Снимка 517254

Източник: Кръг

"Денят, в който изчезна"

Хитовият роман на Даян Чембърлейн, събрал над 60 хил. оценки в популярната читателска платформа Goodreads, вече е и на българския пазар. Това е историята на едно семейство, което губи 17-годишната си дъщеря Лиса - обещаваща цигуларка, която се удавя. По-малката сестра на Лиса Райли не може да повярва, че кака й се е самоубила. Години обаче минават без да се разбере истината. Докато 23 години по-късно бащата не умира и внезапно на бял свят се появяват тайни, които ще ужасят Райли.

Изд. Кръг, 18 лв.