Вече знаем, че този понеделник, 16 януари, снимките на филма Back to Black, кръстен на песента и албума от 2006 г. на покойната Ейми Уайнхаус, са започнали в Лондон.

Back to Black, Мариса Абела и тя ли ще изиграе покойната Ейми Уайнхаус

Актрисата, която ще изиграе Ейми Уайнхаус

Мариса Абела е все още непознато име

Режисьор е Сам Тейлър-Джонсън, която ни е позната от работата си по "50 нюанса сиво". Нейна задача е да ни разкаже живота на певицата от ранните ѝ години в Лондон и сблъскването ѝ със славата. Това, естествено, ще се случи с помощта на сценарист - това е Мат Грийнхал.

Режисьорката разказва в свое изявление, че се е запознала с Ейми Уайнхаус, когато е напуснала колежа и се е мотаела в творчески разнообразния лондонски квартал Камдън. Там тя започва работа в клуб и пътищата й с певицата се пресичат заради това, че тя живее в района.

Сам Тейлър-Джонсън споделя още, че за първи път вижда Ейми Уайнхаус на сцена, когато е била на шоу за таланти в джаз клуба на Рони Скот в квартал Сохо в Лондон. По думите на режисьорката веднага станало ясно, че тя не е просто талант, а "гений".

"Чувствам се развълнувана, че имам възможността да направя красиво уникалната и трагична история на Ейми в киното, придружена от най-важната част от нейното наследство - музиката ѝ", разкрива Сам Тейлър-Джонсън. Тя обещава още, че заедно с Мат Грийнхалг ще създадат филм, "който всички ще обичаме и ценим завинаги. Точно както и Ейми."

Предстои ни да видим живота на Ейми Уайнхаус такъв, какъвто е бил - с много прожекторни светлини, насочени към нея от ранна възраст и, за съжаление, с трагичен финал. През 2011 г., едва на 27-годишна възраст, певицата е намерена мъртва от алкохолно отравяне в дома си в Лондон.

През 2015 г. пък излиза документалният филм "Ейми". Скоро обаче ни предстои да видим един художествен прочит на живота на певицата с Back to Black.

Ейми Уайнхаус, Хийт Леджър, Мерилин Монро, Майкъл Джексън - известни личности, починали от свръхдоза

Знаменитости, починали от свръхдоза

Проклятието на 27-те години

С новината за стартирането на снимките можем да видим и първи поглед към Мариса Абела в ролята на Ейми Уайнхаус. Младата актриса е най-известна със сериала "Индустрия" на HBO, пише Entertainment Weekly.