Пристрастяването към алкохол, наркотици и различни видове лекарства не прощава на никого. И известните личности не са изключение. Независимо дали те предозират случайно или пък съвсем нарочно с употребата им, фаталният край е винаги неизбежен.

Робърт Патинсън, Дженифър Лорънс, Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс, Марк Зукърбърг - знаменитости, които живеят в скромни домове

Знаменитости, които живеят в скромни домове

Коя от тях още си пази караваната

Със своята смърт, за съжаление, следващите 10 знаменитости напомнят, че борбата с пристрастяването е трудна, но трябва да се води - в името на това да губим по-малко човешки животи и да пазим ценни таланти.

Ейми Уайнхаус (1983-2011)

Снимка 588490

Източник: GettyImages

Певицата умира едва на 27-годишна възраст, след като продължително време има проблеми с алкохола. След дълъг период на въздържание тя почива от алкохолно отравяне.

Хийт Леджър (1979-2008)

Снимка 588491

Източник: GettyImages

Австралийският актьор е само на 28 години, когато умира от предозиране с предписани лекарства. Те са включвали болкоуспокояващи, лекарства против тревожност и хапчета за сън. Инцидентът обаче се случва случайно, както е констатирано от нюйоркски съдебен лекар.

Мерилин Монро (1926-1962)

Снимка 581487

Източник: GettyImages

Мистерии около смъртта на Мерилин Монро има и до днес. Според токсикологичния доклад причина е остро отравяне с барбитурати (вид успокоителни). Най-вероятно актрисата нарочно е взела висока доза, с която сама е причинила смъртта си. Тогава тя е само на 36 години. По-късно обаче все повече започва да се говори, че Монро всъщност не се е самоубила, а е била жертва на умишлено убийство.

Принс (1958-2016)

Снимка 588492

Източник: GettyImages

В опит да облекчи болките, възникнали заради продължителните години интензивни сценични изяви, музикантът е прибягвал до силни опиоиди. След като случайно предозира с фентанил (синтетичен опиоид, 50 пъти по-мощен от хероина), той умира на 57-годишна възраст.

Майкъл Джексън (1958-2009)

Снимка 494240

Източник: GettyImages

Той е друг велик музикант, който също губи живота си заради свръхдоза. В случая с Майкъл Джексън обаче не става въпрос за никаква случайност, а за предумишлено убийство. Конрад Мъри, собственият му лекар, го интоксикира с пропофол и бензодиазепини. В следствие на свръхдозата музикантът умира на 50 години, а лекарят му в крайна сметка е признат за виновен в непредумишлено убийство и излежава две от четирите му отсъдени години затвор.

Джанис Джоплин (1943-1970)

Тя е една от най-популярните певици и автори на песни за своето време. За съжаление обаче твори едва до 27-годишна възраст. Смъртта й е следствие от вземане на твърде голямо количество хероин.

Джуди Гарланд (1922-1969)

Снимка 588493

Източник: GettyImages

Дългогодишните й борби със зависимостта са почти толкова известни, колкото и незабравимият й певчески глас. Други проблеми обаче също съпътстват живота на Джуди Гарланд, като депресия и алкохолизъм. На 47 години тялото й се предава и тя умира внезапно от свръхдоза барбитурат (успокоително и обезболяващо вещество).

Джими Хендрикс (1942-1970)

Снимка 588494

Източник: GettyImages

От предозиране също с барбитурат от този свят си отива и Джими Хендрикс. Когато инцидентът се случва, китаристът е едва на 27 години.

Джим Морисън (1943-1971)

Каква точно е причината за смъртта на фронтмена на групата Doors все още не е ясно. Това, което обаче е без съмнение, че и той е едва на 27 години, когато умира. След като е намерен мъртъв във ваната в апартамента си в Париж, като официална причина за смъртта е оповестена сърдечна недостатъчност. Аутопсия обаче така и не е извършена. Затова някои хора предполагат, че Джим Морисън всъщност е взел свръхдоза хероин.

Зигмунд Фройд (1856-1939)

Известният основател на психоанализата почива на 83-годишна възраст след като предозира с морфин. Куриозното в неговия случай е, че самият той е поискал повече от обичайното количество от собствения си лекар.

Двойки, любов, знаменитости и кои са известните личности, които не живеят заедно

Звездните двойки, които не живеят заедно

Всяко правило си има изключение

Явно с вземането на свръхдозата Фройд е планирал да сложи край на живота си, след като е разбрал, че е неизлечимо болен от рак, пише Stars Insider.