До 21 юли, когато е обявената премиерна дата на "Барби", не остава много. След точно месец ще можем да се потопим в розовия свят на куклата, изиграна от Марго Роби, като разбира се нямаме търпение да видим и половинката ѝ Кен, в чиято роля е Райън Гослинг.

"Барби" - заради филма се е стигнало до недостиг на розова боя

Когато розовата боя свърши... заради "Барби"

Снимачната площадка е била доста... цветна

Един от любопитните факти за продукцията, които научихме в началото на този месец, е свързан с розовото, което, разбира се, е може би най-характерното за Барби. И по-точно, оказало се е, че за боядисването на всички декори в розово е било необходимо толкова голямо количество розова боя, че в един момент се е стигнало до трудното ѝ намиране в международен план. Все пак, декорът е направен точно така, както са го замислили режисьорката на филма Грета Гъруиг и Сара Грийнууд, която отговаря за дизайна на продукцията.

А още преди дори да можем да гледаме "Барби", имаме възможност да направим обиколка на къщата ѝ и да видим как в крайна сметка е бил оползотворен целият световен запас от розова боя.

Във видео на Architectural Digest Марго Роби показва как изглежда дома на героинята ѝ. Веднага прави впечатление, че къщата на Барби (освен изцяло розова) е просторна и луксозна. Разполага и с басейн, и с гледка към съседите.

Когато въвежда зрителите в кухнята, която е оборудвана със задължителните хладилник и маса, Марго Роби уточнява, че не е особено практична, но това не е и сред изискванията на Барби.

В спалнята става по-интересно - леглото на куклата веднага привлича погледа с гигантската си табла с форма на мида. Освен това е отрупано с покривала с пайети и пухкави (розови, естествено) възглавници.

Грета Гъруиг не крие, че целият екип е трябвало да провежда многобройни срещи, специално за да се обсъди розовото. Все пак, розовото си има нюанси, цветовете си кореспондират по различен начин и за всяко кътче трябва да се избере правилното розово.

Марго Роби пък издава, че любимото ѝ от цялата снимачна площадка, е розовата пързалка, която води от спалнята на Барби директно към басейна. Друг акцент е гардеробът, в който всеки ден се появяват нови тоалети. Да, точно толкова невероятен е целият свят на една кукла.

Интериорът на къщата е много в стила на 50-те и началото на 60-те години на миналия век, уточнява режисьорката Грета Гъруиг. И това не е изненадващо, предвид че Барби е "родена" през 1959 г.

"Искам всеки да почувства, че може да се протегне към екрана и да докосне всичко", допълва Гъруиг.

Дизайнерът на продукцията Сара Грийнууд пък споделя, че ярките нюанси и осветление са използвани за да се насочи вниманието към изкуствения фон - така се постига експресионистичен ефект.

Райън Гослинг, който влиза в ролята на Кен, половинката на Барби, също не пропуска да сподели за реакцията си към всичко това розово. Той разказва, че е бил поразен от декора, когато го е видял за първи път. "Като влязох в тази среда, усетих артистичността, любовта и игривостта, беше толкова вълнуващо."

Марго Роби е искала Гал Гадот да бъде едно от Барбитата в "Барби", но защо не се е получило

Защо Гал Гадот няма да бъде Барби

Никога не казвай никога

Сред останалите по-интересни елементи от декора в къщата на Барби са няколко розови фигурки на маймуни, перуки, и разбира се, емблематичният розов кабриолет на Барби, който видяхме още в трейлъра на филма.