Мадисън Марш е новата Мис Америка. Състезавайки се за родния си щат Колорадо, преди броени дни Мадисън спечели титлата на най-красивата жена в САЩ след фитнес дефиле, шоу за таланти, представяне с вечерна рокля и дискусия по гореща тема.

Докато празнуваше победата, Мадисън сподели вдъхновяващо съобщение в профила на Мис Америка в Instagram. "Можете да постигнете всичко. Небето не е границата и единственият човек, който ви спира, сте вие", каза тя за People. Ето и някои любопитни факти за живота на новата Мис САЩ, подбрани от Hollywood Life.

Ноелия Войт - коя е новата Мис САЩ

Ноелия Войт - коя е новата Мис САЩ

Която ще представя страната на Мис Вселена

Мадисън е първият активен офицер от военновъздушните сили, който печели титлата

Победата на Мадисън в конкурса бележи исторически момент, тъй като тя е първият действащ офицер от военновъздушните сили, който печели наградата. Тя е втори лейтенант и преди да започне службата си, учи физика във Военновъздушната академия.

След грабването на приза военновъздушните сили отбелязаха победата ѝ в социалните мрежи, като споделиха нейна снимка във военна униформа и в червена рокля, докато е коронясана.

"Поздравления за нашия втори лейтенант Мадисън Марш, известна още като Мис Колорадо, която току-що бе коронясана за Мис Америка 2024 г. Марш е първият военнослужещ на активна служба, който някога е печелил титлата", се казва в съобщението. 

Тя получава магистърска степен по публична политика

След дипломирането си Мадисън получава стипендия Труман и в момента я използва, за да придобие магистърска степен по публична политика от Harvard Kennedy School, според нейната биография. Освен това е дипломиран стажант в Харвардското медицинско училище, където учи как да открие рак на панкреаса с помощта на изкуствен интелект.

Мис България 2023 г. Елизабет Кравец с ново гадже

Това ли е гаджето на Мис България 2023 г.

Кой е Атанас Петелков

Тя има черен колан по таекуондо

В свободното си време Мадисън обича да бъде активна и да се занимава с различни видове спорт, включително с бойни изкуства. В биографията ѝ е посочено, че има черен колан по таекуондо. В хобитата й влизат четене, готвене на паста и летене.

Мадисън основава благотворителна организация в чест на покойната си майка

След смъртта на майка ѝ от рак на панкреаса през 2018 г. Мадисън създава фондация "Уитни Марш", за да събере пари за изследвания и да отдаде почит на майка си.

"Фондацията на Уитни Марш (WMF) е родена от решимостта на Уитни да не позволи на болестта да я определя. Всяка година ние бягаме заедно като общност за събиране на средства и осведоменост за рака на панкреаса, за да почетем живота и страстта на Уитни към тичането", пише организацията на своя уебсайт.

Започва да участва в конкурси, когато се присъединява към армията

Преди да вземе участие в конкурса за Мис Америка, Мадисън разкрива в интервю за SWNS как е започнала да тренира за конкурси за красота, когато за първи път се присъединява към военновъздушните сили.

"За мен това е страхотно, защото трябва да поддържам физическа форма и да съм във фитнеса за военните, така че това вече съвпада с тренировките за конкурси", казва тя чрез The New York Post.

Мис Америка 2024 - какво знаем за Мадисън Марш

Новата Мис Америка - на 22 и офицер от военновъздушните сили

Какво още знаем за Мадисън Марш

Мадисън не крие, че участието ѝ в Мис Колорадо и е помогнало да разбере, че може много лесно да съчетава двете си големи страсти. "Чувствах, че конкурсите, и по-специално спечелването на Мис Колорадо, беше начин да направя така, че да накарам другите да се чувстват по-комфортно да намерят това, което означава най-много за тях."