Че крушата не пада по-далеч от дървото важи с пълна сила в семейството на Кейт Мос. Тя се е доказала като един от най-успешните модели в света, а по-малката ѝ сестра я следва по стъпките и също привлича внимание към себе си. Ето какво знаем за Лоти Мос.

Кейт Мос и секси визията ѝ с прозрачна рокля

Кейт Мос пак го направи

Царицата на прозрачните рокли

Рожденото ѝ име е Шарлот Мос, но в професионалните среди е по-известна като Лоти. Родена е на 9 януари 1998 г. в Лондон в семейството на Питър Едуард Мос и Ингер Солнордал. Тя всъщност е полусестра на Кейт, която е дете от брака на Питър Едуард Мос с Линда, първата му съпруга.

Лоти Мос е израснала с родителите си в Западен Съсекс, където те притежават магазина Toll House, в който се продават ретро дрехи, бижута, домакински принадлежности, а също и храна. Интересно за него е, че се смята за "най-малкият универсален магазин в Съсекс".

Двете сестри Мос имат разлика от 24 години, като по-малката от тях живее в Обединеното кралство и тъй като също развива кариерата си на модел, може спокойно да се съветва с кака си.

Лоти Мос всъщност работи като модел още от тийнейджърска възраст и то първоначално за магазина Toll House на родителите си. На 13-годишна възраст тя участва в пробни снимки за агенцията Storm Management, която стартира кариерата на по-голямата ѝ сестра Кейт Мос.

Първата ѝ официална снимка е публикувана в Teen Vogue, а малко след това в Dazed & Confused се появява и първата ѝ пълна редакционна статия. Първата ѝ кампания пък е за Calvin Klein.

Година по-късно Лоти прави своя дебют и на модния подиум на Седмицата на модата в Париж, където се появява в дефилето на Sonia Rykiel за есен/зима 2015 г., пише The Sun.

Седмица на модата Париж, ревю, дефиле и кои са най-запомнящите се лица и визии във френската столица

Седмицата на модата в Париж - в личности и в тоалети

Кой какво избра да облече във френската столица

Моделът признава, че вдъхновение да преследва кариера като модел е получила от Кейт Мос, по-голямата си сестра. През 2014 г. пред Teen Vogue Лоти Мос споделя: "Е, това някак си е част от семейството. Кейт беше огромна част от това защо започнах."