През май тази година на голям екран ще се появи дългоочакваната игрална версия на една от най-популярните анимации на Disney "Малката русалка". Колкото и спорове да има около нетрадиционния начин, по който ще е представена русалката на Андерсен, интересът към филма ще е безспорен.

Хали Бейли, "Малката русалка", Disney и как актрисата е преодоляла негативните реакции

Новата Малка русалка и борбата й за равноправие

Какво разкри Хали Бейли пред Variety

Междувременно научаваме, че и друга анимационна класика ще се сдобие с игрална версия. "Лило и Стич" успя да спечели детските (и нашето) сърца през 2002 г. с историята на малко момиченце, което се сприятелява с извънземно.

Историята се развива в Хавай, където живее малката Лило. За да не е самичка, тя взима от приют кучето Стич, което пък се оказва извънземно. Социалните държат под око Лило, а началниците на Стич очакват той да изпълни мисията си на Земята - в тази ситуацията двамата приятели могат да разчитат единствено един на друг.

И така - първото известно име в игралната версия е Зак Галифианакис. Той вече има опит с анимациите на Disney с "Бъгнатият Рон", но каква ще е ролята му в "Лило и Стич" не е ясно. Disney пък вече са започнали кастингите за ролята на малката Лило, както и за сестра й.

Дийн Флетчър Кемп, който стои зад номинираната за Оскар анимация Marcel the Shell With Shoes On, ще бъде режисьор на игралния "Лило и Стич". Очаква се филмът да излезе по Disney+, съобщават от The Hollywood Reporter.