Зимата може да е изключително красив сезон, но идва със своите предизвикателства. Като студът определено е най-голямото.

Но ако на нас ни е студено, какво ли могат да кажат ледените викинги, които се завръщат за своя трети сезон по Viasat Explore. И в новия сезон на "Ледени викинги" ще се потопим в мразовития, див и изключително опасен свят на търговския риболов на лед.

Мястото отново е добре известно - езерото Уинипег, Канада, но този път ще отскочим и до Исландия. Просто защото семейство Кристиянсон ще пътува до страната, за да открие корените на своите предци и да научи нещо ново за начините на риболов в Стария свят.

Снимка 597768

Източник: Viasat Explore

Още с пристигането те усещат викингския изследователски дух който ги кара да търсят най-добрия улов за всеки сезон. Край езерото Уинипег пък екипите ще се изправят пред коварен и непредсказуем лед, който ще направи спускането на мрежи във водата почти невъзможно.

Става още по-трудно, когато се намеси и конкуренцията, която също търси най-добрият улов. Но именно чрез трудностите се оформя истинският викингски дух.

Премиерата на трети сезон на "Ледени викинги" е на 6 декември от 21 ч. по Viasat Explore