Историите за любов и силни взаимоотношения в животинския свят няма как да ни оставят безчувствени, дори да са просто художествена измислица в някой филм. А когато са действителност, ни трогват от сърце.

Когато тази на двата африкански лъва Хуберт и Калиса, които обитават зоопарка в Лос Анджелис до преклонната възраст от 21 години. По принцип, продължителността на живота им е между 14 и 17 години, когато живеят не в естествената си среда. А с времето болежките им стават все повече, което понижава значително качеството им на живот.

Затова управата на зоопарка взима трудното решение да ги приспи едновременно, за да не се налага на някой от тях да живее без другия.

Снимка 490843

Източник: Facebook / Los Angeles Zoo and Botanical Gardens

Подобен сценарий е бил немислим, защото останалият сам най-вероятно ще почине от разбито сърце. Най-интересното е, че лъвът има 10 наследника, но нито един от тях не е от лъвицата, с която бе, докато смъртта ги раздели.

Снимка 490846

Източник: Facebook / Los Angeles Zoo and Botanical Gardens

Хуберт и Калиса бяха "харизматична двойка" винаги неразделни и в непосредствена близост един до друг повече от 10 години.

Снимка 490845

Източник: Facebook / Los Angeles Zoo and Botanical Gardens

Двамата дори бяха лица на рекламна кампания на зоопарка по случай Свети Валентин. А тяхната силна връзка ще се помни дълго от всички, които са имали възможност да станат нейни свидетели, предава CNN.