Глобалната пандемия и затваряне в последната една година се отрази по различен начин на дивата природа. На много места по света диви животни бяха забелязани да бродят по пустите улици на градовете. Един от тях беше и Ландъдно.

Морският курорт в Уелс вече цяла година се радва на все по-голям брой кашмирски кози, които не само се разхождат из централни места на градчето, но и пасат из парковете му и спят в дворовете на църкви и домове на жителите му.

Според информация на IFLScience няколко животни от тази порода са били подарени на местен благородник от самата кралица Виктория. Преди около сто години няколко от тях избягват и започват да живеят в околностите на Ландъдно, където се размножават.

Местните власти се грижат да държат популацията на кашмирските кози под контрол, но с глобалната пандемия това не се е случило през 2020 г. И тази година курортът се радва не само на кози, но и на козлета по улиците си.

От многото споделяния на снимки и клипове с козите в социалните мрежи разбираме, че на местните животните не им пречат. Напротив - местният хоспис "Сейнт Дейвид" дори е успял да добави към бюджета си хиляди лири от продажбата на тениски с козите.