2022 г. безспорно е важна не само за Великобритания и Общността на нациите, но и на всички милиони фенове на английското кралско семейство. Защото кралицата отбелязва своята 70-та годишнина на трона.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и ролята, която кралица Елизабет им отреди за своя платинен юбилей

Уилям и Кейт отново изпревариха Хари и Меган

Каква ще бъде ролята им в юбилея на кралицата

По случай Платинения юбилей редица известни компании пускат продукти, посветени на Елизабет II.

Mattel, производителите на легендарните кукли барби, пуснаха барби на кралицата. Куклата е облечена в дълга елегантна рокля в цвят слонова кост и носи тиарата, която младата Елизабет носи на сватбата си с принц Филип през 1947 г.

Известната английска марка за шоколади Cadburry, от която Роалд Дал се вдъхновява за "Чарли и шоколадовата фабрика", предлагат лимитирани серии шоколади и кутии с бисквити, посветени на юбилея.

Знаем, че кралицата няма как да ни изненада с едно нещо - дамската чанта, която носи. Тя почти неизменно е на Launer. През 2022 г. те пуснаха специална колекция, вдъхновена от любимия модел на Елизабет II.

Да, на кралицата й се наложи да се откаже от любимото си мартини по здравословни причини, но пък никой не може да попречи на English Whiskey Company да пуснат юбилейно уиски за 70-та й година на престола.

Можем ли да се доближим до английския кралски двор с ухание? Благодарение на Floris London вече да. Новият им парфюм Platinum e вдъхновен от кралските градини, но носи и нотка на черен чай, разбира се.

За по-скромно отбелязване на 70-та година на Елизабет II на английския трон можем да изберем чаша чай, изработена от английската керамичка Ема Бриджуотър.