Откакто се води войната в Украйна, и знаменитостите помагат. Някои по-самоотвержено от други. Следващата история не е за поредния известен човек, направил някое щедро дарение. Тя идва директно от фронта.

 Евгения Емералд, Евгений Стипанюк и любовната им история от фронта в Украйна

Сватба с оръжие в ръка

Една любовна история от фронта в Украйна

Конър Кенеди, внукът на американския политик и по-малък брат на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, е воювал в Украйна и сега споделя своята история.

В пост в Instagram той признава, че е бил дълбоко развълнуван от това, което е видял да се случва в източната държава, и е искал да помогне, пише Town and Country. Затова и се записва в международния легион и заминава за фронта, като казва на един-единствен свой близък къде точно отива. Отново само пред един човек в Украйна Конър Кенеди признава и кой е в действителност.

"Не исках семейството или приятелите ми да се тревожат и не исках да бъда третиран по различен начин там", разказва той.

Младият Кенеди споделя още, че е отишъл на война без предишен опит, а стрелбата не му се отдава. Въпреки това е можел да носи тежки неща и е започнал да се учи бързо.

"Бях готов и да умра там. Така че скоро се съгласиха да ме изпратят на североизточния фронт", продължава разказа си той.

Кенеди не уточнява точно колко дълго се е сражавал заедно с останалите чужденци от международния легион, но казва, че не е било за дълго. Времето, прекарано на фронта обаче, го е накарало да види и почувства много.

Той нарича битката "страшна", а живота като войник "прост". И макар че не обяснява защо се връща в САЩ, твърди, че му е харесало да бъде войник повече, отколкото е очаквал.

"Приятелите ми там знаят защо трябваше да се прибера у дома. Винаги ще съм им длъжен за примера им. Знам, че съм късметлия, че успях да се върна, но бих поел всички рискове отново", споделя Конър Кенеди.

Накрая на Instagram поста си той отправя послание - моли всеки да помогне във войната в Украйна според възможностите си. Освен като се присъединяват към легионите и да помагат на границата, хората могат и да изпращат медицински консумативи.

Роджър Уотърс, концертите в Краков, позицията му за войната в Украйна и защо поляците са срещу него

Музикантът, който си навлече гнева на цяла Полша

Роджър Уотърс и спорните му позиции

"Не може да се очаква да действат сами", завършва Конър Кенеди.