С една ръка, стискаща автомат, а другата поставена предизвикателно на бедрото, Евгения Емералд е образът на украинската съпротива - дори в деня на сватбата си.

Кира Рудик - депутатката от украинския парламент, която реши да остане в страната си и да се бие

Украинката в списъка на Путин за ликвидиране

Коя е Кира Рудик

Не е чудно, че 31-годишната Евгения е известна в страната си като украинската Жана д'Арк.

И тя е решена да не позволи брачната й церемония с половинката ѝ - войника Евгений Стипанюк да накърни задълженията й на украинската фронтова линия.

Двойката се ожени в гора в Харков в петък, 14 октомври, официален празник, известен като Ден на защитниците в чест на украинските военни ветерани.

Евгения Емералд публикува серия от снимки в Instagram, на които я виждаме в бяла рокля, камуфлажното яке на съпруга й и с оръжие в ръка. Букетът й изглеждаше по-скоро съставен от житни класове, отколкото от цветя.

"Днес официално станах съпруга на военен", написа тя. "Не мога да си представя по-перфектна сватба!" Двамата се влюбиха малко след началото на войната през февруари и се сгодиха през август.

Евгения, която има дъщеря и е била бижутер преди руската инвазия, обяснява решението си да се омъжи на бойното поле така: "Разбираме, че всеки ден може да бъде последен и не искаме да отлагаме живота за по-късно."

Говорейки за сватбения си ден, Евгения добавя публикация в Instagram с думите: "Това е специален ден - твърде много празници. Искам да поздравя всички защитници. Слава на героите!"

Кира Рудик, Анастасия Лена, Мирослава Пеца, Анастасия Вясова, Коко - 5 украинки, които показват как изглежда животът в Украйна след руската инвазия

Войната в Украйна през погледа на пет жени

Украинките, които смело показват как изглежда животът в страната след руската инвазия

Сватбата се проведе само дни след огромен залп от руски ракети и ирански дронове камикадзе, насочени към почти всеки голям украински град. Те унищожиха голяма част от инфраструктурата и убиха цивилни след взрив на Кримския мост, поясняват от Daily Mail