През май Хейли Ходж от Северна Каролина, известна с TikTok профила си hodgehouse, набра още по-голяма популярност с видео, в което сподели нетипичния начин, с който е потърсила име за бебето си. Бременната жена качи клип от разходката си в гробищен парк, където се е надявала, че ще открие най-подходящото име за бъдещото си дете. Видеото вече има около три милиона гледания, като предизвика и множество смесени реакции.

Амиира Оджнарайн и Милад Мидабър - лекарите, които се ожениха през обедната си почивка

Лекарите, които се ожениха през... обедната си почивка

Да отскочиш за час до кметството в Торонто за по един официален подпис

В някои от коментарите се споменават суеверия, предупреждаващи бременни жени да не посещават гробища. Според други пък самата идея като цяло е обезпокоителна. Хейли Ходж обаче признава, че никога не се е чувствала неудобно на места, където са погребани хора.

Нейната идея за търсенето на име за бебето ѝ обаче далеч не е била само колкото да привлече внимание и да предизвика реакции. В действителност жената, която вече е майка на три деца, е избрала името на бъдещото си дете и то съвсем наистина от надгробен камък.

В последващо видео в TikTok тя издава, че дъщеричката ѝ ще се казва Салем, което означава "мирен, спокоен".

"Що се отнася до името, моето любимо беше Салем, откакто го видях на гробището. Любимото на съпруга ми беше Сейлър, което също открихме на едно гробище", споделя Хейли Ходж пред People.

За да изберат единия от двата варианта обаче, цялото семейство е гласувало за своя фаворит. В крайна сметка повечето са харесали името Салем. Майката издава, че от надгробния камък е разбрала, че с това име е бил кръстен ветеран, който се е сражавал във Втората световна война. Освен това Салем е и река, приток на река Делауеър. А това е също символично за семейството.

"Всеки в семейството ми има име, свързано с водата. Вече имаме Ривър, Рейн, Брук и Банк", допълва Хейли Ходж.

Тя обаче е научила и още подробности за човека, чието име е дала на детето си. От разказа ѝ става ясно, че той е починал в същата година, в която е родена тя и е бил женен, но не е имал собствени деца. Когато е посетила гроба му, майката е положила цветя в знак на уважение и почит. И благодари на ветерана Салем за вдъхновението "да внесем нов живот в твоето име."

Американката издава също, че преди този нестандартен подход за избор на име, е залагала на по-традиционен, като е записвала имена, които е чувала по телевизията. По-големите си деца - 10-годишната си дъщеря кръщава Финли, а по-малките си синове - Крю (3 г.) и Банкс (1 г.).

На второто си момиченце обаче тя се е надявала да даде име, което да върви и с интересна история за разказване. И споделя, че първоначално дори не е имала намерение да разкрива нестандартния начин, по който го е избрала. След това обаче е размислила.

Кортни Доуолтър - учителката, която яде пица, пие бира и бяга нечовешки ултрамаратони

Учителката, която яде пица, пие бира и бяга нечовешки ултрамаратони

Не човек, а истинска машина

"Помислих си: "Знаете ли какво? Това е страхотно за споделяне"... Знаех, че ще предизвика известно внимание, защото е различно", допълва Хейли Ходж.