До церемонията на Оскарите остават по-малко от две седмици, но тъй като сме в разгара на сезона на филмовите награди, други вълнуващи за всички от филмовата индустрия събития не липсват. А след БАФТА, дойде ред и на наградите SAG.

Джесика Частейн, SAG Awards 2023 и как за малко да падане на сцената

Неудобният момент за Джесика Частейн

Актрисата можеше да запомни SAG Awards 2023 не само със спечелената награда

А един азиатски актьор е причината тазгодишното им раздаване да остане в историята с нещо впечатляващо - Ке Хуи Куан вече може да се похвали, че е първият азиатски актьор, спечелил наградата на SAG Awards за най-добра поддържаща роля в Everything Everywhere All at Once.

След като той бе обявен като победител, погледите на всички присъстващи на церемонията останаха приковани към него. Актьорът привлече вниманието с емоционалната си реч и със сълзи на очи сподели, че този момент е изключително емоционален за него.

Снимка 608334

Източник: GettyImages

"Наскоро ми казаха, че ако спечеля тази вечер, ще стана първият азиатски актьор, спечелил в тази категория. Когато чух това, бързо разбрах, че този момент вече не принадлежи само на мен, той принадлежи и на всеки, който е поискал промяна", каза развълнувано Ке Хуи Куан.

51-годишният актьор става известен с участието си в "Индиана Джоунс и храмът на обречените" от 1984 г., но се отдалечава от актьорската кариера заради липса на възможности в индустрията, пише Entertainment Weekly. Доказателство, че това вече се променя, е фактът, че той печели наградата на SAG, както и че все повече негови колеги пробиват в Холивуд. Сред тях са Мишел Йео, Стефани Хсу и Хонг Чау, Куан.

Зендая, Кейт Бланшет, Аманда Сейфрид, Остин Бътлър, Еди Редмайн - най-добре облечените на SAG Awards

Най-добре облечените звезди на наградите SAG

13 изненади на червения килим

На финала на речта, преди да благодари на всички, Ке Хуи Куан казва и няколко насърчителни думи за онези, които все още чакат своя звезден момент. Той ги съветва да не се отказват, "защото светлините на прожекторите" един ден ще ги намерят.