Родената в Украйна победителка в конкурса за красота Мис Япония се отказа от короната си, след като таблоид разкри аферата й с женен мъж. 26-годишната Каролина Шиино беше коронясана за Мис Япония преди две седмици, но заради корените ѝ победата й предизвика обществен дебат в Япония и по света.

Каролина Шиино от Украйна е новата мис Япония - историческа победа, която разбуни духовете

Украинката, която спечели Мис Япония

Каролина Шиино влезе в историята, но и разбуни духовете

Докато някои приветстваха коронясването на натурализираната гражданка, други казаха, че тя не представлява традиционните японски идеали за красота. На фона на въпросния дебат местно списание публикува материал, в който се твърди, че тя има и афера. Според статията в Shukan Bunshun, Шиино е имала връзка с женен влиятелен лекар. 

В първоначалния си отговор след излизането на статията миналата седмица организаторите на конкурса защитават Шиино, като твърдят, че тя не е знаела, че мъжът е женен. В понеделник, 5 февруари,  обаче организаторите съобщават, че тя е признала, че знае за брака и семейството на мъжа.

И след като красавицата се извинява за подвеждането им, организаторите приемат оставката й от титлата, съобщават от Асоциацията на Мис Япония. В изявление, в което казва, че е действала от страх и паника заради публикуваната за нея статията, Каролина Шиино се извинява на феновете си и на широката общественост. "Наистина съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепяха", казва тя.

Титлата Мис Япония ще остане вакантна до края на годината, въпреки че имаше няколко подгласнички, пише BBC. Състезанието даде короната на Каролина Шиино на 22 януари, като тя стана първият човек от европейски произход, получил тази чест.

Каролина Шиино след коронацията - какво мислят японците за новата си Мис Япония, която е украинка

Какво наистина мислят японците за новата си Мис Япония, която е украинка

Тя говори японски без акцент, чувства се като японка, живее като японка, но не изглежда като такава

Шиино е родена в Украйна. Когато е на пет години, майка й се мести в Япония, като детето приема японското фамилно име на втория си баща. Каролина говори и пише свободно на японски и става натурализиран гражданин през 2022 г.

"Много пъти не са ме приемали за японка, но съм изпълнена с благодарност, че днес ме признаха за такава", казва тя в речта си при получаването на титлата Мис Япония.