За съжаление не живеем в идеален свят, в който няма престъпност и убийства, а всички хора се разбират чудесно помежду си. Свят, в който никой не иска да прецака другия, а дори напротив - да му помогне.

Дъфи, отвличането, изнасилването и какво разкри певицата за преживяното

Дъфи проговори - и за отвличането, и за изнасилването

История като за криминален филм

Можем само да живеем с надеждата, че някой ден подобна утопия ще се осъществи, защото към момента сме далеч от нея.

И за пореден път се убеждаваме в това - от разказа на бившата сърфистка Кармен Грийнтри. В книгата си "A Dangerous Pursuit of Happiness: A Female Pro Surfer's Terrifying Memoir of Surviving Abduction in India" 37-годишната австралийка се връща назад във времето, за да разкаже за кошмара, който е преживяла.

През 2004 г. сърфистката е решила да се оттегли от професионалния спорт, след като седем години е била на най-високо ниво и буквално е обиколила света заради състезания, пише Yahoo Sport Australia.

И тази почивка е включвала посещения на Индия. Грийнтри казва, че кошмарът ѝ е започнал, когато е искала да стигне до град Кашмир, но за целта е поискал помощ и насоки от местен жител.

Въпросният мъж я е отвлякъл и държал на лодка като заложник цели два месеца. През този период от време похитителят я е биел и изнасилвал многократно. "Най-лошото чувство беше, когато се предадох и го оставих да вземе каквото иска", казва още Кармен Грийнтри пред Daily Mail.

Бившата сърфистка признава, че не знае колко пъти е била изнасилена, но не иска и да си спомня. "Бях напълно пречупена, не бях себе си. Съществувах просто като някаква черупка."

След тези месеци на пълен кошмар похитителят ѝ е поискал тя да се свърже със семейството си, за да поиска откуп за свободата ѝ. Това обаче е дало възможност на властите да проследят обаждането и да разберат къде е била държана Грийнтри.

Дъфи, признанието за изнасилването и как се чувства след него

Дъфи: Признанието за изнасилването ме освободи

Съвет от първо лице

Извършителят и помощниците му така и не са получили нито обвинения, нито присъди, защото след случилото се сърфистката е отказала отново да се върне в Индия.

Кармен Грийнтри разказва личната си история чрез книгата, за да покаже на всички други жертви на сексуално насилие, че е възможно да го преодолеят и да продължат напред.

Сама тя го е направила и в момента има съпруг и три деца.