Не са малко легендарните личности в спортния свят, но малко са онези, които носят вълшебната аура на състезателите във Формула 1. И ако в света на високите скорости има легенда, то това безспорно е Айртон Сена.

Бразилският пилот на Формула 1 щеше да навърши 63 години на 21 март. Точно на тази дата се появи и новината, че Netflix Бразилия готвят оригинален минисериал, посветен на него. Той ще се казва просто Senna и ще състои от шест епизода.

Според официалната информация на Netflix филмът ще проследи живота на Айртон Сена от началото на кариерата му в моторния спорт през всичките му триумфи, лични взаимоотношения, както и с подробности за любопитната му личност.

Няма как да не видим и трагичната му смърт едва на 34 година на една от най-опасните писти в света "Имола", където бразилецът участва в Сан Марино Гран При.

А вече е ясен и актьорът, който ще изиграе главната роля - това е бразилската надежда Габриел Леоне. Той участва в сериала на Amazon Prime Dom, а от тази седмица на голям екран в родината му излиза и филмът с негово участие O rio do desejo.