През вече изминалото лято националният отбор по плажен хандбал на Норвегия привлече вниманието към себе си с решението да наруши установените правила за екипировка по време на мач.

Националният отбор по плажен хандбал на Норвегия за жени и защо искат промяна в правилата за начина на обличане

Жените, които не искат да бъдат сексуализирани

Националният отбор по плажен хандбал на Норвегия за жени има мнение

Тогава момичетата изразиха възмущението си от факта, че по правилник техните екипи трябва да са много по-разголени от тези на мъжете. И те нямат право на избор, защото иначе следват санкции.

Според тях по този начин спортът и те самите биват сексуализирани, което не е редно. По въпроса със сексуализацията има какво да каже и Йохана Фарбер.

Фарбер е състезател по катерене и е крайно недоволна от действията на операторите по време на състезанието Climbing World Championships в Москва.

По време на катеренето на Йохана Фарбер операторите и режисьорът на предаването съвсем умишлено насочват фокуса на камерите и респективно на зрителите към задните части на австрийката. И то на забавен каданс.

Това доведе и до официалното извинение от страна на Международната федерация по спортно катерене, пише The New York Post. Но това не е първият път, в който федерацията се извинява на Фарбер.

През юни по време на друго състезание отново тя и извивките на тялото ѝ са били обект на интерес от страна на операторите. И съвсем с право Йохана Фарбер е бясна, защото смята, че жените в спорта не трябва да бъдат сексуализирани по този начин, а да те оценяват техните усилия и представяне.

А според news.com.au всичко случващо се е дошло в повече на Фарбер и тя е решила да изтрие профила си в Instagram.