От около два месеца вече тече стачката на сценаристите в Холивуд. Това, разбира се, се отразява на голяма част от филмите и сериалите, по които се работи в момента. Сред засегнатите проекти попада и предстоящият филм с участието на Блейк Лайвли и Джъстин Балдони - It Ends with Us.

Блейк Лайвли, Джъстин Балдони, It Ends With Us и новината, че двамата ще участват във филма

Когато Блейк Лайвли се забърка в любовен триъгълник

Каква ще е следващата роля на актрисата

Към момента по-малко от половината филм е завършен, но снимките вече са спрени, поне докато не приключи стачката. Засега няма изгледи кога сценаристите ще се завърнат към работните си задължения, но според Dealine прогнозата не е обнадеждаваща, тъй като все още дори не са започнати преговори.

Спирането на It Ends with Us оставя около 140 души без работа за момента."Искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност за невероятното ви търпение и непоколебима отдаденост през този изпълнен с предизвикателства период", се казва в имейла, който е получил екипът на филма.

В него също така пише, че хората са разстроени от ситуацията, но в същото време уважават исканията на сценаристите за по-справедливо заплащане. Dealine отбелязват, че стачката застрашава и други бизнеси, които разчитат на индустрията.

Ще засегне ли стачката на сценаристите втория сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) на HBO

Ще засегне ли стачката в Холивуд втория сезон на "Домът на дракона"

Хаосът е пълен

Исканията на сценаристите не са неоправдани, тъй като те са загрижени и заради развитието и усъвършенстването на програмите за изкуствен интелект, които могат до известна степен да автоматизират писането на сценарии. А това според писателите би довело до намаляването на кадри в редиците им.