През последните седмици се чуваха най-различни неща за стачка на сценаристите в Холивуд, но нищо не се случваше допреди няколко дни.

Сценаристи в Холивуд на стачка - какво искат и как спирането на работата ще се отрази на филмите и сериалите

Какво се случва в Холивуд и защо има стачка

Какво искат сценаристите и как спирането на работата ще се отрази на филмите и сериалите

Тогава Гилдията на сценаристите в Америка реши да протестира, искайки по-добро заплащане. За последно подобна стачка имаше преди 15 години, когато Холивуд буквално спря работа за цели 100 дни.

Към момента не е ясно колко време ще продължи протеста на сценаристите, но той вече пряко засегна вечерните шоута, които спряха излъчване. Ако работата не бъде подновена скоро, то засегнати със сигурност ще бъдат и немалко филми и сериали.

Едно от притесненията на феновете на Game of Thrones е дали работата по втория сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) също ще пострада. И тук краткият отговор е не.

Източници на Variety, близки до продукцията, твърдят, че сценарият за сезона е напълно завършен от известно време. Което означава, че снимките, които започнаха на 11 април, няма да бъдат засегнати от стачката.

Защо втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) ще бъде по-кратък

Защо втори сезон на "Домът на дракона" ще бъде по-кратък

Какъв е панът на HBO

Към момента обаче не е ясно как HBO ще процедира, ако в процеса на работа се наложат пренаписвания и промени в сценария.