Играч и половина е проект на lifestyle.bg и efbet, в който ще ви покажем, че "До всеки истински играч стои друг играч" - красив, нежен и силен. И този играч е жената до всеки спортист, която е не само част от живота му извън терена, но често се превръща и в движеща сила на неговите успехи.

Познаваме Нанси Карабойчева-Димитрова като Мис България 2013 г. Вероятно обаче не знаем, че преди да се качи на модния подиум, прекарва осем години в залата за тренировки по волейбол. Което в последствие променя живота ѝ. Тя е и следващият Играч и половина в поредицата, която правим заедно с нашите приятели от efbet.

Като всяка тийнейджърка, и Нанси има своето тайно увлечение. Името му е Добромир Димитров - по онова време младежки национал по волейбол, на когото тя по-скоро по детски и наивно се възхищава, отколкото да си представя, че ще бъде съпруга.

И така до деня, в който Добромир не се появява на нейна тренировка. Нанси и днес смята, че я е забелязал още преди това. Не се колебае и да я заговори, а после нещата се случват много бързо. Днес, вече повече от 10 години, двамата са заедно, израстват, учат се един от друг - защото до всеки истински играч стои друг играч.

Снимка 528352

Източник: Мира Дерменджиева

В началото връзката им е като напасване в нов отбор - Нанси и Добромир са като два противоположни свята, които трябва да изградят един изцяло нов, общ. Той е много по-зрял от връстниците си, целеустремен, а тя е все още дете.

Но и в техния случай противоположностите се привличат. И то силно. А с годините различията избледняват. "Той си взе малко детско от мен, а аз балансирах с по-ранно израстване. И така се допълнихме."

Благодарение на опитната игра на Добромир като разпределител и в живота, Нанси става много по-спокойна, а до нея той е много по-самоуверен. Всеки път, когато тя действа емоционално, той спасява положението с точните думи. Защото най-важното и на терена, и в живота - е отборната работа.

Снимка 528348

Източник: Мира Дерменджиева

Част от израстването на Нанси е и решението да спре да тренира волейбол - трудно, но и взето с ясната представа, че няма "физическите данни", за да играе на професионално ниво. Избира да учи и да се развива в сфера, в която може да е истински добра.

Снимка 528356

ДОБРОМИР ДИМИТРОВ

  • Настоящ отбор: Локомотив Пловдив
  • Сменени отбори: 8
  • Позиция: Разпределител
  • Стиска палци за: Перуджа и Динамо Москва

И в училище, и в университета е отличникът. Завършва магистратура Бранд мениджмънт - напук на клишето за миските и интелекта. Годините в залата остават прекрасен спомен, а спортът изиграва важната си роля в живота ѝ - среща я с Добромир.

Нанси не съжалява, че се е отказала от волейбола и защото връзката им би била почти невъзможна, ако и двамата са спортисти. А сега са в очакване на второто си момче, което ще се роди през лятото - година след появата на първородния им син Матей. Дали децата ще тръгнат по стъпките на баща си - това ще ги оставят сами да решат. Но спортът със сигурност ще присъства в живота им - защото е здраве.

На игрището Добромир може и да играе като разпределител, но вкъщи успешно покрива всички постове. Нанси не пести суперлативи за него и като съпруг, и като баща. Дори в чисто битово отношение отново са балансирани - всеки прави каквото може, когато може.

И докато Добромир успешно лавира между залата и дома, Нанси се е отдала напълно на семейството, сина им и бременността. Но е доста активна и в социалните мрежи.

"Да си инфлуенсър може да е професия, но не и в моя случай". Тя просто споделя опит и преживявания като един много искрен човек, за когото няма теми табу. Поставя все пак известни граници заради съпруга си, който не смята, че всичко трябва да е публично.

Нанси е откровена и че с нетърпение е затворила страницата "Мис България". Понякога ѝ липсват фотосесиите, но не и подиумът и бързата слава. Радва се, че тогава Добромир е до нея и ѝ помага да остане здраво стъпила на земята. Това е само един от моментите, в които доказват, че до всеки истински играч стои друг играч. И няма съмнение, че да бъдат заедно е най-хубавото, което може да им се случи.

Снимка 528345

Източник: Мира Дерменджиева

Какво дава и какво взема спортът от отношенията ви?

Дал ни е много, защото когато гледам Добромир, аз изживявам мечтата си. Затова съм и крайно разбираща относно състезания, умора, пътувания - винаги му влизам в положение. Една жена може и 20 години да е със спортист, но ако самата тя не е била спортист, не може да разбере на 100% през какво минава той.

Но през годините спортът и взе доста. Допреди две Добромир нямаше повече от седмица почивка годишно - през лятото и няколко дни за Коледа. Така за осем години заедно не бяхме ходили на почивка, освен в България за четири-пет дни, не бяхме пътували със самолет заедно.

Но най-трудният момент беше точно след сватбата. Седмица по-късно той замина за Варна, където имаше световно, а аз работех в София. Така реално се оженихме и после не се видяхме три месеца.

Кои са най-големите компромиси, които сте правили?

Когато бях 12 клас ме приеха да уча в Австрия с пълна стипендия, но тогава любовта ни вреше и кипеше, и не си представях да напусна България. Записах висше тук и когато завърших магистратура, започнах работа в голяма компания за медийно планиране.

Тогава не исках да правя втори компромис със себе си и го направих с връзката ни. Останах да работя в София, а той беше в чужбина - в Румъния, в Италия. Постигнах доста в професионален план, но загубих много повече в личен.

Това бяха най-тъжните ми години. Тези, в които бях разделена с Добромир. Сега го отчитам като грешка, въпреки че тогава го смятах за правилно. Бих предпочела на онзи етап да съм щастлива и да сме си заедно, дори да загърбя себе си.

Той също направи компромис в името на връзката ни и остана в България, въпреки че в последните две-три години имаше добри предложения да играе в чужбина.

Снимка 528349

Източник: Мира Дерменджиева

Какво не знаят хората за Добромир?

Според мен, той е малко недооценен в България и може би хората не знаят колко много работи. Колко е целеустремен, колко е отдаден и колко много значи за него волейболът. Той е много добър човек, но може би много хора не го знаят, защото трудно допуска някой до себе си.

Как се чувствате, докато Добромир играе?

Обичам да го гледам на живо при всяка възможност - и на тренировки, и на мачове. Синът ни от двумесечен свикна да спи в залата и така можем пак да сме заедно. Аз съм много емоционална и съм най-големият негов фен. Винаги много викам и го подкрепям по мачове, но никога не съм срещу опонентите.

Кои са трудните моменти, в които го подкрепяте?

След загуба винаги е трудно. Той много се самообвиняваше, но успя да се промени. Постът му е може би най-отговорният в отбора и често решенията му са ключови за развоя на мача. В тези моменти изговаряме всичко, обсъждаме, за да гледаме след това напред.

Снимка 528344

Източник: Мира Дерменджиева

Какво обичате да правите заедно?

Винаги много сме обичали да сме само двамата, но напоследък не ни остава това време. Имаме много общи хобита. Обичаме да играем различни игри - билярд, тенис на маса. Ходим на пикник, на кино. Филмови маниаци сме, харесваме едни и същи поредици.

Гледаме и спорт заедно - волейбол, футбол, тенис, зимни спортове. От малка съм закърмена с всякакви спортове, само на баскетбола не можах да стана фен. Не сме запалянковци на конкретни отбори, наслаждаваме се на играта. В повечето случаи сме на едно мнение, но когато гледаме волейбол, аз все нещо не съм разбрала.

Какво тогава е общото между спорта и любовта?

Със сигурност отдадеността и липсата на егоизъм, особено ако говорим за отборна игра - каквато е и любовта. Спортът е бил наша обща страст и е още нещо, което ни свързва.

Грим: Росина Георгиева

Статистика за Добромир Димитров: Volleybox.net