Играч и половина е проект на lifestyle.bg и efbet, в който ще ви покажем, че "До всеки истински играч стои друг играч" - красив, нежен и силен. И този играч е жената до всеки спортист, която е не само част от живота му извън терена, но често се превръща и в движеща сила на неговите успехи.

Всеки фен знае, че футболът е отборна игра, а действията на всеки един футболист са от значение за представянето на целия отбор.

Знае го и Марияна Дякова, защото точно с отборна игра се преодоляват трудностите в личния й отбор със Светослав Дяков. А за 11 години съвместен живот, такива със сигурност не са липсвали. Което е поредното доказателство, че до всеки истински играч стои друг играч.

Но преди да навлезем в това полето на тази игра, ще върнем топката назад, за да разберем, че атаката е най-силната страна на Светослав в живота - нищо че на футболния терен позицията му е по-дефанзивна.

Снимка 524618

Източник: Мира Дерменджиева

Доказателството: ако той не беше атакувал Марияна така настоятелно, то може би никога нямаше да достигне и до точно попадение. Ето и за какво става дума.

Свети (както тя го нарича), забелязва Марияна в кино в Благоевград. Веднага предприема и действия, като ползва социалните мрежи, за да си проправи път до нея.

По онова време Марияна въобще не си е представяла да бъде с футболист. Това е и причината доста да поизмъчи Светослав преди да се съгласи на първа среща.

Снимка 524842

Източник: Мира Дерменджиева

Лошото е, че Светослав Дяков получава жълт картон, защото тази първа среща не минава според нейните очаквания. "Но реших да му дам шанс и да не избързвам с втория жълт." Месец по-късно двамата заживяват заедно.

Снимка 524824

СВЕТОСЛАВ ДЯКОВ

  • Настоящ отбор: Лудогорец
  • Сменени отбори: 4
  • Позиция: халф
  • Мачове: 425
  • Голове: 13
  • Асистенции: 23
  • Трофеи: 10
  • Най-много голове за сезон: 3
  • Стиска палци за: Лудогорец и Пирин

Изграждането на здраво и щастливо семейство винаги е било цел за Марияна. Може би това е и причината винаги, когато се налага, да бъде "мъжко момиче". Самата тя израства в Разлог - град, за който смята, че "традициите са част от ежедневието на хората." Затова и се стреми да ги пренесе в семейството си, като възпитава у двете си деца Виктор и Деа ценности, благодарение на които да растат като добри хора.

Днес Марияна се шегува, че е в дълго майчинство, защото се е посветила на децата и техните нужди. Използва времето, в което те са на училище или на детска градина, за всичко, което не е успяла да свърши. И задължително отделя време за спорт.

"Това си е моето време, в което съм просто Мери, а не съпругата и майката."

Но Марияна не е от хората, които биха се лиши от храна - хапва толкова, колкото и ще изразходи като енергия. Формата си поддържа с много разходки, които съчетава с Kangoo Jumps и XBody. Казва, че се харесва в кожата си. Да бъде слаба не ѝ е фикс идея, а спортът е за здраве.

Снимка 524623

Източник: Мира Дерменджиева

Какво обичате да правите двамата със Светослав в свободното си време?

В кратките моменти, когато сме само двамата, предимно гледаме български филми. Фенове сме. А когато сме с децата и имаме свободно време, обичаме да пътуваме.

Зареждаме се с всякакви настолни игри. И двамата сме на мнение, че докато имаме възможност, ще сме навсякъде с тях.

От всички места, на които сме били, Бали е мястото, което ни докосна най-силно. Спокойствието и хармонията, които излъчват хората там, са силно зареждащи. Определено някой ден ще се върнем.

Но заради пандемията последната година пътуванията ни са предимно в България. Преоткриваме я и се убеждаваме за пореден път колко е красива.

Снимка 524625

Източник: Мира Дерменджиева

Какво не знаят хората за него?

Тези, които го познават, знаят, че винаги е премерен в думите и действия си. Не допуска много хора до себе си, предпочита приятелите от детството и тяхната компанията.

А кое негово качество харесвате най-много?

Изключително честен човек е. За Свети думата тежи повече от всеки подпис, който слага под договорите си.

Що се отнася до поста "баща" - отговорен и всеотдаен е. Играе си с децата в продължението на часове.

Играч и половина: Кремена Русева, Любо Ганев и какво е да си половинка на волейболист

Играч и половина: Кремена Русева

Как спортът свързва Любо Ганев и Кремена Русева и в личния живот

Имаше години, в които беше на върха на кариерата си. Лудогорец участваше в Шампионската лига, а Националният отбор правеше силни мачове. Беше с капитанската лента на ръката и в двата отбора...

Но въпреки това се прибираше у дома, затваряше вратата зад гърба си и беше Свети - съпругът Свети, бащата Свети. Не се възгордя и винаги показва, че аз и децата сме на първо място!

Снимка 524838

Източник: Мира Дерменджиева

Какво дава и какво взема спортът от отношенията ви?

На мнение съм, че спортът колкото ни взема, толкова ни и дава. "Краде" от времето за семейството - не сме с тях и до тях в щастливи и в тъжни моменти.

Често се случва на празници да сме далеч от близките, защото Светослав има мач, а разстоянието си е пречка.

Взема много от личното ни време, защото живеем в Разград и грижата за децата е разпределена само между нас двамата. Не помня кога последно сме ходили на кино или сме излизали вечер.

Но спортът ни дава финансова сигурност, с която до голяма степен сме спокойни за бъдещето на децата. Можем да им осигурим добро образование без притеснение.

Благодарение на футбола успяхме да се докоснем и до едни от най-красивите кътчета на света.

Това, че от 10 години живеем в Разград сами, ни научи за разчитаме само и единствено на себе си и ни сближи още повече.

Снимка 524631

Източник: Мира Дерменджиева

Кой беше най-трудният момент за Светослав, в който сте го подкрепили?

Най-трудният момент беше една изпусната дузпа в мач от Лига Европа срещу Лацио в Рим. Малко след нея последва и червен картон.

Тогава почти не говорехме, беше изключително тежко - както за него, така и за мен. В този период мисля, че той прие, че е виновен повече, отколкото всъщност беше.

Играч и половина: Радост Тодорова, Георги Костадинов и какво е да бъдеш половинка на футболист

Играч и половина: Радост Тодорова

Годеницата на Георги Костадинов за живота в Русия и Израел, за липсата на почивни дни и какво е да бъдеш инфлуенсър

Интересувате ли се от футбол и гледате ли заедно мачове със него?

Гледам мачове предимно от efbet Лига, но съм запозната и с останалите първенства.

А как се чувствате, докато той играе?

Горда! Свети притежава човешки качества, които са вече изчезващ вид, а като спортист... излиза със сърце на терена, оставя душата си в мача. За него футболът не е просто професия, той е начин на живот.

Грим: Росина Георгиева

Локация: Grand Hotel Millennium Sofia

Стайлинг: Princess Fashion Studio

Статистика за Светослав Дяков: Transfermarkt.com