Играч и половина е проект на lifestyle.bg и efbet, в който ще ви покажем, че "До всеки истински играч стои друг играч" - красив, нежен и силен. И този играч е жената до всеки спортист, която е не само част от живота му извън терена, но често се превръща и в движеща сила на неговите успехи.

Едно стълбище поставя началото на връзката между Любо Ганев и Кремена Русева. Макар и двамата да са родом от Русе, а бащите им да са работили заедно, първата среща между крехката бегачка и огромният ни (буквално и преносно) волейболист се случва на една благотворителна изложба в София през 2011 г.

"Препречи ми пътя на стълбите и просто нямаше откъде да мина. Така си разменихме контактите и още на следващия ден започнахме да излизаме", разказва Кремена.

Успешен спортист, работеща жена и отдадена като половинка на един от най-легендарните български спортисти, Кремена Русева потвърждава максимата, че до всеки истински играч стои друг играч. Защото в тяхното семейство много неща от спорта са се прехвърлили и в личните отношения - и двамата държат на самодисциплината и упоритостта.

Снимка 524102

Източник: Мира Дерменджиева

Честност и отговорност са други качества, които са важни за Кремена и Любо, защото са си обещали да носят последствия за всяко свое решение.

"Аз и Любо имаме една и съща максима: "Няма невъзможни неща", защото всъщност "Не мога" означава "Не искам".

А от всички ангажименти, с които е натоварена Кремена, няма как и ние да не повярваме, че няма невъзможни неща. От пет години тя е маркетинг специалист и Visual & retail мениджър на Asics Bulgaria - позиция, на която започва без нужния опит. Учи се сама и в движение, като в продължение на две години се заравя в света на трейд маркетинга, за да може да влезе в час и да работи със самочувствие.

Играч и половина: Радост Тодорова, Георги Костадинов и какво е да бъдеш половинка на футболист

Играч и половина: Радост Тодорова

Годеницата на Георги Костадинов за живота в Русия и Израел, за липсата на почивни дни и какво е да бъдеш инфлуенсър

"Спортният ми хъс и упоритостта ми помогнаха да стана добър мениджър в областта си."

Както и интересът й към бягането, разбира се. Защото Кремена е мениджър и част от българския отбор на глобалния проект Asics Frontrunner, чиято е цел е подкрепа със съвети, знания и вдъхновение за всеки човек, който обича да бяга и вярва, че здраво тяло значи и здрав дух.

Снимка 523614

Източник: Мира Дерменджиева

Като истински спортист, половинката на Любо Ганев вярва, че движението е основополагащо за доброто физическо и психическо здраве. Особено в сегашната напрегната ситуация и начин на живот, свързани с пандемията. Затова четири пъти в седмицата синът й ходи на плуване, а през останалото време двамата заедно имат кондиционни тренировки, чиято цел е добра двигателна култура и правилна стойка. "Когато тренираме заедно с Томи, мотивацията и на двамата е съвсем различна."

С многото си професионални ангажименти, за Кремена и Любо понякога е трудно да отделят време за почивка и за себе си. Обаче го постигат в името на любовта си и на детето на Кремена Томи. Във всеки удобен момент гледат тримата заедно да правят всичко: гледане на филми, игра на монополи, ходене на кино, когато това е възможно, както и събиране с близки и приятели.

"А когато някой от нас има нужда от усамотение и спокойствие, останалите се съобразяваме с това."

Снимка 523859

ЛЮБО ГАНЕВ

  • Настоящ пост: президент на Българската федерация по волейбол
  • Сменени отбори: 7
  • Позиция: диагонал на разпределителя
  • Трофеи: само с ЦСКА са 5
  • Стиска палци за: ЦСКА

Като истинско доказателство, че до всеки истински играч стои и друг играч, Кремена без замисляне признава, че двамата с Любо се допълват, независимо от не малката разлика в годините им.

Именно заради последното тя се учи всеки ден от дългия му професионален опит. Допълва обаче, че тя е учителят на Любо в живота.

"Показах му какво е безусловна любов, грижа и отдаденост на половинката си! Научих го да казва "Обичам те", "Извинявай", "Сгреших" и "Прости ми"."

Оттогава Любо не спира да бележи точка след точка в сърцето на Кремена Русева. Изключително грижовен и любящ както към нея, така и към Томи, той може да разчита на същото и от тяхна страна. "Показва на целия свят колко много ни обича и колко много държи на мен, а това ме кара да се чувствам специална и щастлива."

Снимка 523616

Източник: Мира Дерменджиева

Ако трябва да опишете връзката си с три спортни термина, кои биха били те и защо?

Спринт - животът ни винаги е на висока скорост. Само така бизнесът върви успешно и ежедневието ни е разнообразно.

Емоции - откакто сме заедно, палитрата на емоциите само се сменя, но никога не изчезва, никога не ни е скучно.

Доверие - истинско, а не от типа "хайде да не се проверяваме, за да не се хванем". Феърплей е нашата игра, обещали сме си го.

Значи двамата се допълвате много хармонично?

Да, ето една интересна случка в този контекст. Срещаме се преди няколко години с Ицо Стоичков. В момента, в който ме вижда, той казва: "Кременче, кажи ми къде искаш да ти издигна паметник? Най-накрая в живота на Любо се появи жена, която да му стъпи здраво на врата, да му покаже и да го научи на любов!" Все още не съм си избрала място за паметника...

Снимка 523615

Източник: Мира Дерменджиева

Какво не знаят хората за Кремена Русева?

Много неща. Важно за мен е, когато общувам или споря с някого, да му вляза в обувките и да разбера неговата гледна точка. Имам силно развито чувство за справедливост, благодарение на родителите си. Много често пренебрегвам себе си, за да защитя колегите и приятелите си, съответно целия негативизъм поемам аз. Освен това съм изключително добър слушател и моите близки редовно ми се обаждат да си излеят мъката и да чуят от приятелката си: "Горе главата, всичко ще се оправи!" С две думи - объркала съм си професията.

А кое е нещото, което хората не предполагат за Любо?

Че никога през живота си не е пил алкохол. За нашето общество това е нещо необичайно за мъж, какво остава за спортист, който от ранна възраст е бил по спортни лагери. Любо не близва глътка шампанско дори и на Нова година!

Как се отрази локдауна на отношенията в семейството?

За щастие, повече от добре! По време на първия си бяхме вкъщи, защото никой тогава не знаеше какво да очаква. След това не сме спирали да работим и съм много щастлива от този факт.

А отношенията ни вкъщи станаха още по- здрави. Всеки си намираше какво да прави, за да остава насаме със себе си. Любо си има неговите хобита и удоволствия, детето също. А аз отворих книгите. Обожавам да чета - така се пренасям в друг свят и си почивам. Когато съм преуморена и нямам сили за любимото четиво, рисувам картини с кристални камъчета. Това хоби отнема време, но за сметка на това забравям за всички проблеми и стресът изчезва, благодарение на цветовете. Правя си домашна хромотерапия.

Снимка 523617

Източник: Мира Дерменджиева

Коя е храната, която цялото ви семейство харесва и често похапвате?

Обикновено поръчваме храна за вкъщи, защото ежедневието ни е много натоварено през цялата седмица. Освен работата, аз имам ангажименти и с тренировките на малкия, магазините и с бегаческия отбор, който менажирам. Както казва една от моите съотборнички: "Креми иска да разполага с около 26-27 часа в денонощието, за да може да свърши всичко. Може да я засечете по състезания, в нашите магазини или в някой спортен център, където е откраднала 40 минутки за дневната доза кардио."

Играч и половина: Ромина Андонова-Тасевска, Дарко Тасевски и какво е да бъдеш съпруга на футболист

Играч и половина: Ромина Андонова-Тасевска

Съпругата на Дарко Тасевски за живота в три държави, натоварения график и отглеждането на три деца

Кой е най-големият предразсъдък, с който се сблъсквате като половинка на спортист?

Очаквах да усетя его и звездомания заради голямата популярност но Любо. За щастие той си остава просто голямото момче, в което се влюбих.

Грим: Росина Георгиева

Локация: Sport Center Garitage