Хилъри и Бил Клинтън се женят през 1975 г. във всекидневната на дома си във Файетвил, Арканзас. На непретенциозната им сватба присъстват само свещеника (че закъде без него) и най-близките им от семейството и приятелите.

Хилъри Клинтън, Ким Кардашиян, тестът с правни въпроси и загубата на бившата първа дама

Когато Хилъри Клинтън загуби от Ким Кардашиян

Кой е по-по-най

Роклята на бившата първа дама тогава очарова както гостите, така след това и целия свят. За специалния си ден тя избира булчинска рокля в бяло, както повелява традицията, с кройка, извайваща изящния ѝ силует. Дантелените детайли и камбановидните ръкави пък ѝ придават леко игрив, бохо стил.

Дали Хилъри Клинтън все още си пази сватбената рокля, няма как да знаем, но пък за нея има история, която тя не пропуска да разкаже по време на гостуването си в шоуто на Дрю Баримор от четвъртък, 15 септември, пише Us Magazine.

За разговора с водещата на предаването Хилъри Клинтън бе довела и дъщеря си Челси, с която пък си имат собствена феминистична документална поредица - Gutsy.

След участието им останахме най-учудени от признанието на бившата първа дама, че е избрала тоалета си съвсем в последния момент. Че даже и други рокли освен първата, която е видяла, дори не е и пробвала.

"Намерих това, което исках... единственото", разкрива Хилъри. След това ѝ признание няма как да не останем с впечатлението, че сватбената рокля трябва да ѝ е много специална. Каквото е било и самото събитие.

За най-емоционалните си моменти на младини Хилъри Клинтън разказва още, че Бил Клинтън, тогава още неин годеник, просто едва е сдържал търпението си да я отведе до олтара.

Снимка 587812

Източник: GettyImages

"Съпругът ми ме моли да се омъжа за него два пъти и аз казах: "Не сега. Не."" Но третият път очевидно е бил за щастие. Щом Хилъри е приела, Бил е реагирал светкавично, като ѝ е заявил: "Е, нека побързаме и да го направим, преди да промениш решението си."

Хилъри Клинтън, Риз Ахмед, Ерик Адамс и политическите послания на MET Gala

Когато роклята говори вместо теб (да, това е Хилъри Клинтън)

Политическите послания на MET Gala

Така, двойката решава да организира сватбата си само за седмица. А пък булката се усеща, че за церемонията ще ѝ трябва и рокля, чак когато майка ѝ поисква да я види. Тогава Хилъри си казва: "О, Боже мой! Сватбена рокля! Трябва ми една такава."