MET Gala може и да изглежда (и в голяма степен да е) като панаир на суетата, но това не означава, че който иска да каже нещо важно на света, не може да го направи. На бала тази година няколко знаменитости решиха да привлекат вниманието към важни теми.

Най-добре облечените звезди на MET Gala 2022

Блясък, деколтета и полупрозрачни тоалети

Кои бяха най-добре облечените звезди на MET Gala

Хилъри Клинтън беше една от тях, а посланието й беше извезано на роклята й.

Бившата първа дама на САЩ и бивш държавен секретар на страната се изкачи по стъпалата на Метрополитън във виненочервена рокля с 60 имена, избродирани около деколтето и подгъва й. Всички те - на жени, важни за американската история.

Клинтън с дизайнера Джоузеф Алтудзара

Източник: GettyImages

Клинтън с дизайнера Джоузеф Алтудзара

За роклята е отговорен дизайнерът Джоузеф Алтудзара, който казва пред Vogue: "Знаех, че трябва да бъда много внимателен с тоалета и как той ще интерпретира темата на събитието". Сред имената на роклята на Хилъри са Роза Паркс, лейди Бърд Джонсън, Клара Бартън, както й майката на Клинтън Дороти Родъм.

Снимка 572774

Източник: GettyImages

Не по-малко въздействащ беше тоалетът на настоящия кмет на Ню Йорк Ерик Адамс. Той носеше дълъг фрак, на който гръб беше изписано: End Gun Violence. Очевидно Адамс е от милионите привърженици на това да бъде сменена политиката за притежание на оръжие в САЩ.

Снимка 572771

Източник: GettyImages

Риз Ахмед също отправи послание, макар и индиректно. Актьорът от Sound of Metal се появи в широки тъмносини риза и панталон, и груби черни ботуши. Под ризата се подаваше бял потник. Ахмед поясни пред Vogue, че тоалетът му почита всички черноработници, помогнали САЩ да се превърне в това, което е, в края на XIX век.