Пръстен с диамант е мечта на всяка жена, дори да не си го признава. А ако пръстенът е с цели 12 638 диаманта? Тогава просто си плаче за рекорд на Гинес.

Харшит Бансал е основател на индийската бижутерийна компания Renani Jewels. Той учи дизайн на бижута в град Сурат, когато им хрумва идеята да подобри рекорда за най-много диаманти върху пръстен, който преди дни дой се държеше от Hallmark Jewellers и тяхното бижу с 7801 скъпоценни камъка.

Близо три години по-късно, на 21 декември 2020 г. пръстенът, на Renani Jewels, който носи името Marigold или "Пръстенът на просперитета", е официално обявен за този с най-много диаманти в света - цели 12 638.

Бижуто има кръгла форма и дизайн, наподобяващ цвете, като всяко листенце е с уникална форма. Тежи цели 165 грама, а инкрустираните диаманти са с 38.08 карата и възможно най-високото качество, предава CNN.

Розовият диамант "Духът на розата" и продажбата му за 21 милиона долара на търг в Женева

Огромният розов диамант, който постави рекорд

Кой обаче е купувачът

Въпреки размерите си, от Renani Jewels са категорични, че пръстенът е напълно носим и удобен за една изящна, женска ръка. Все още обаче не е обявено дали и на каква цена може да се закупи Marigold.