Отминалото лято бе доста вълнуващо за феновете на футбола, защото през месец юни започнаха снимките на филма за един от най-великите български футболисти - Георги Аспарухов.

Георги Аспарухов - Гунди - започнаха снимките на игралния филм "Гунди – легенда за любовта"

Започнаха снимките на филма за Гунди

Кога да очакваме "Гунди – легенда за любовта"

В края на лятото те приключиха, а миналата седмица бе пуснат и кратък тийзър от "Гунди - Легенда за любовта", чиято цел бе да ни зареди с още по-голямо нетърпение да видим филма.

Към момента знаем, че Павел Иванов ще влезе в ролята на футболиста, докато Александра Свиленова - в тази на съпругата му. "Гунди - Легенда за любовта" ще ни върне през 60-те и 70-те години на миналия век и ще ни покаже началото на връзката между Гунди и Лита, както и някои от най-големите му успехи на терена.

Премеждията също няма да липсват, като във филма ще бъде включен и трагичния инцидент през юни 1971 г., когато футболистът умира в автомобилна катастрофа. 

И очевидно интересът към "Гунди - Легенда за любовта" е наистина голям, защото официалните профили на филма в социалните мрежи разбираме, че за само за няколко дни от пускането на тийзъра той е поставил рекорд.

„Гунди – Легенда за любовта“ - първи тийзър на филма за Георги Аспарухов-Гунди

Ето как изглежда Гунди в действие в новия филм

Какво ни разкрива тийзърът на „Гунди – Легенда за любовта“

За това време той е бил гледан от над 1 милион души в различните платформи, в които е бил споделен. "Това е рекорд за модерното българско кино", се казва още в поста за новината. Премиерата на  "Гунди - Легенда за любовта" се очаква през 2024 г.