От доста време вече се знае, че Disney работят по нов филм за историята на Снежанка. Премиерата му трябваше да се състои през март тази година, но заради стачките на актьори и сценаристи в Холивуд бе отложена за 2025 г.

“Снежанка” на Disney с Рейчъл Зеглър - как филмът породи спорове още преди премиерата си

Филмът, който породи спорове още преди премиерата си

Как Рейчъл Зеглър си навлече критики

Докато очакваме "Снежанка" по кината и у нас от 21 март, вече можем да видим и първия трейлър на филма. Кадрите бяха представени през изминалия уикенд в Анахайм, Калифорния, където се проведе осмото издание на най-голямото Disney събитие - D23.

Новата версия на филма, който се превръща в крайъгълен камък за разрастването на империята на Disney, идва почти 90 години след премиерата на "Снежанка и седемте джуджета" от 1937 г. Досега на голям екран са излизали няколко екранизации на приказката на братя Грим, сред които "Огледалце, огледалце" с Лили Колинс и Джулия Робъртс, както и "Снежанка и ловецът" с Кристен Стюарт и Крис Хемсуърт.

Снимка 678534

Източник: Forum Film

В "Снежанка" главната роля е поверена на Рейчъл Зеглър. Като Злата кралица пък ще видим Гал Гадот. Режисьор на филма е Марк Уеб, известен с работата си по филми за Спайдърмен.

Снимка 678533

Източник: Forum Film

Освен "Снежанка", през следващите месеци се очаква да излязат и още няколко филма на Disney. Първи е "Муфаса: Цар лъв" на 20 декември.

Гал Гадот, "Снежанка и седемте джуджета" и ролята ѝ на Злата кралица в предстоящия филм

Гал Гадот влиза в света на Disney като мащехата на Снежанка

Филмът определено ще бъде интересен

Римейк версиите се оказаха печеливша стратегия за компанията, особено преди пандемията, когато филми като "Красавицата и звярът" и "Аладин" се отчетоха с по едни милиард долара приходи в бокс офиса. Най-новият пък, "Малката русалка", чиято премиера бе миналата година, спечели по-малко от 600 милиона долара, припомня The Hollywood Reporter.

"Снежанка" се очаква по кината от 21 март 2025 г.