"Сатирично кабаре" се играе за първи път на родна сцена през миналата година. И ето че не е минало кой знае колко време, и идва ред на втората част на постановката, която е част от репертоара на Сатиричен театър "Алеко Константинов".

“Талант”, Захари Карабашлиев, Александър Алексиев, Стоян Дойчев и премиера в Théatro отсам канала

Когато една погребана тайна раздели двама братя

И каква е истината за едно престъпление

В случай че не сме го гледали, или сме позабравили първата част, накратко ще припомним, че идеята, която стои зад представлението, е то да бъде като огледало на българското общество. И едно съвсем естествено продължение именно в тази посока се разгръща и в "Сатирично кабаре 2".

Основно оръжие на постановката е иронията, благодарение на която се получава така, че цялото действие в нея да е намигване към реалността. Целта ѝ е да ни покаже живота около нас такъв, какъвто е - едновременно смешен, тъжен, безкомпромисно нелеп и нелогичен.

Снимка 591887

Източник: Сатиричен театър “Алеко Константинов” / фотограф: Елена Спасова

В "Сатирично кабаре 2" присъстват вечните теми. Тези за любовта и семейството, училището и здравето, политиката и църквата, заобикалящата ни медийна и социална среда. Освен тях е повдигнат и въпросът кои сме ние в Европа.

Цялата тази наситеност с различни теми, които може и да ни се струват сериозни като за пиеса, са всъщност прокарани с деликатен хумор, който обещава, че от залата няма да излезем намусени и с увиснал нос. Наред със забавната част все пак я има и по-сериозната - тази, която ще ни представи и болезнените откровения, които може би е вече време да разкрием.

Снимка 591889

Източник: Сатиричен театър “Алеко Константинов” / фотограф: Елена Спасова

Очакванията са всичко това да се разгърне на сцената на Сатиричния театър по удивителен начин. Зрителите ще станат свидетели на едно феерично звездно кабаре, в което не липсват пух, пера, разкош, магия, музика... и още нещо.

Снимка 591888

Източник: Сатиричен театър “Алеко Константинов” / фотограф: Елена Спасова

Поне такива са обещанията на Калин Сърменов и Боряна Иванова, които са авторите на "Сатирично кабаре 2". Текстът оживява на сцената под режисурата на Николай Младенов, а съставът, който ще ни разкаже и покаже абсурдите на съвременното ни общество, е от над 25 актьори. Сред тях са Албена Михова, Александър Григоров, Ана Вълчанова, Боян Арсов, Симеон Гълъбов, Стела Ганчева, Стефания Кочева, Теодор Елмазов и други.

“Тигър и Дракон”, Йоана Мирчева, Юрий Дачев, Ованес Торосян и новата премиера на Театър 199 “Валентин Стойчев”

Как се съчетават рап и шекспиров сонет

За първи път на сцена излизат “Тигър и дракон”

Какво са ни забъркали всички те можем да видим на премиерата на "Сатирично кабаре 2" на 24.10. (понеделник) от 19:30 ч. Следващите дати са 7.11. (понеделник) и 28.11. (понеделник).

Цялата информация за представлението е тук.