Благодарение на първия трейлър на "Фантастични животни Тайните на Дъмбълдор" вече имаме представа как ще изглежда Мадс Микелсен ("Ханибал", 2013-2015 г., Polar, 2019 г.). в ролята на злия магьосник Гринделвалд. И на пръв поглед изглежда, че датския актьор е достоен заместник на един от любимците ни - Джони Деп.

Мадс Микелсен, "Фантастични животни" и той ли ще замени Джони Деп в третия филм

Мадс Микелсен ли ще замени Джони Деп

Изглежда обещаващо

Виждаме магьосника Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу), който на всяка цена иска да спре стария си познайник Гелърт Гринделвалд да завладее магическия свят и да започне война с мъгълите (обикновените хора).

Двамата велики магове обаче някога са сключили споразумени да не се изправят един срещу друг. Затова събират свои подръжници, които да водят битката им.

Дъмбълдор използва помощта на Нют Скамандър (Еди Редмейн), още магически надарени хора и един мъгъл Джейкъб Ковалски (Дан Флогър), за да се справи с последователите на Гринделвалд. Един от тях очевидно е Кридънс Бербон (Езра Милър) - младият обскурус (магьосник, криещ магическите си сили).

Снимка 557256

Източник: Alexandra Films

Всички фенове на Хари Потър с радост ще оценят някои препратки към филмите от поредицата, като елементи от мач по куидич и даване на точки за правилен отговор.

"Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" е режисиран от Дейвид Йейтс, със сценарий на Дж. К. Роулинг и Стив Клоувс, по оригинална история от Роулинг. Oчакваме филма в кината на 15 април 2022 г.