В последните месеци плановете на всички ни се объркаха сериозно. Вместо да пътуваме и да се срещаме с приятели, трябваше да си седим у дома. И докато някои приемаха това за истинско наказание, други намериха в извънредните обстоятелства възможност да покажат на какво е способно въображението им.

Ерин Съливан е американка, авторка на книги и пътуваща фотографка. Нейното вдъхновение идва от всичко, което я заобикаля по света, най-вече от природата.

А когато близката й връзка с нея и с непознатите места е прекъсната, тя си създава собствена микровселена, която запечатва с фотоапарата си.

Съливан умело пресъздава природни пейзажи с подръчни средства. И й се получава доста добре.

А най-впечатляващото е, че винаги някъде там, из горите от броколи например, има по една малка фигурка на човек, който отново се възхищава на заобикалящата го среда.

Приключенските сцени с предмети от дома, плодове и зеленчуци фотографката споделя със своите над 150 хиляди последователи в Instagram.

Първата й миниатюра носи името Pillow Ice Caves, а след нея създава още много, в които използва все повече от домакинската си посуда и храна, както и от въображението си, пише My Modern Met.

Зад всяка снимка стои дълъг творчески процес - между половин и един час. Той започва с пълно изясняване на концепцията на сцената.

Следва подготовка на всички необходими продукти, създаване на фон, преценка на осветление и ъгъл на снимане. И магията се случва.

GDT, Nature Photographer of the Year 2020 и някои от най-добрите снимки на дивата природа

Очи в очи с дивата природа

Кои са най-добрите природни снимки в конкурса Nature Photographer of the Year 2020

И въпреки че харесва новите си и различни творби по време на самоизолацията, Съливан няма търпение да започне отново да пътува и да снима това, което природата може да създаде в пъти по-добре, отколкото тя самата.