"Кралица Виктория", "Принцът на Уелс", "Крал Уилям Четвърти". Освен имена на британски монарси, това са и някои от най-срещаните наименования на пъбове във Великобритания. Така се казват съответно 150, 130 и 50 пивници в страната.

Кралица Елизабет Втора и ще бъдат ли публикувани личните й писма и дневник

Какво има в тайния дневник на Елизабет Втора

Какво още може да научим за нея

След смъртта на Елизабет Втора се очаква още много обекти - не само пъбове, да бъдат кръстени на нейно име. Това обаче няма да е толкова лесно, защото правителството възнамерява да сложи доста високи изисквания за всяко място, което иска да носи името на покойната кралица.

Сред стриктните изисквания например е едно важно условие: обектът, било то бизнес, парк или ресторант, да има някаква връзка с Елизабет Втора или монархията. Също така, ако се сдобие с желаното име, трябва да има част (нещо като мемориал), с която се отдава почит на кралицата.

Лондонски пъб на име "Принцът на Уелс"

Източник: iStock

Лондонски пъб на име "Принцът на Уелс"

През септември ще се навърши една година от смъртта на най-дълго царувалия монарх в историята на Великобритания. Точно за това правителството смята, че много търговски обекти ще искат да сменят името си в нейна чест и ще направи всичко по силите си то да се ползва единствено по "достоен и уважителен" начин.

От Royal Central припомнят още, че сред другите любими наименования на пъбове във Великобритания са "Короната" - цели 500, "Короната и розата", "Главата на краля" и "Главата на кралицата".