Светът е голям и интересни истории дебнат отвсякъде. Като тази на Елизабет Елиът от Понтефракт, Западен Йоркшир, която на 37 години става баба. Елизабет Елиът, сега на 38 години, посреща внучката си Елизабет-Хоуп на бял свят миналата година. И е възхитена колко добре дъщеря й Клои, на 19 г., приема майчинството.

Кристина Озтюрк, многодетно семейство и жената, която на 25 години вече има 22 деца

Рускинята, която на 25 години вече има 22 деца

Има ли желание, има и начини

Тъй като Елизабет ражда Клои в ранна възраст - 17 г., не очаква, че  дъщеря й ще последва нейния пример. Майката дори я насърчава да изчака със забременяването. Тя не крие, че е преминала през много тежки моменти, когато дъщеря ѝ Клои е била малка, така че винаги е насърчавала образованието и родителството на по-късен етап в живота.

Тъй като Клои се бори с ендометриоза и поликистозни яйчници, в един момент Елизабет смята, че може никога да не стане баба. Чудово обаче се случва. Гордата баба споделя, че когато Клоуи забременява и преминава първоначалният шок от новината, го приема за много щастлива изненада. "Да стана баба на 37 беше най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало", казва Елизабет пред Metro. Допълва обаче, че хората винаги се шокират,  когато има сподели, че на тези години вече е баба.

Снимка 602598

Източник: YouTube / стопкадър truly

"Хората мислят, че аз съм майката, но аз уточняват, че Клои ми е дъщеря и тя е майката. Казват ми, че изглеждам твърде млада, за да бъда баба и вероятно е така". Въпреки че хората обикновено са изненадани, те в никакъв случай не реагират негативно и не таят лоши чувства към тях.

Що се отнася до отглеждането на дете на такава възраст, Елизабет добавя, че Клои има напълно различен стил на майчинство от нея, но че е научила толкова много от дъщеря си. "Когато забременя, тя се беше затрупала в книги, четеше и се образоваше за всичко." Клои споделя с майка си, че докато е растяла, си спомня, че къщата им винаги е било много шумно и изпълнено с крясъци. Затова сега в нейния дом се старае да няма викове.

Снимка 602599

Източник: iStock

"Когато моите момичета бяха малки, щом не искаха да заспят, им давах някакви сухари, за да ги успокоя, но Клои посочи, че нейното поколение има много проблеми със стомаха и това се дължи на захранването на бебето с твърда храна твърде рано." Затова Клои иска да избегне грешките, които майка ѝ допуснала. Елизабет отбелязва, че не е имало толкова много насоки за нея като млада майка, колкото сега за Клои.

Trusted Housesitters, Ники Грихолт и как да отсядаме на невероятни места срещу гледане на домашни любимци

Двойката, която отсяда безплатно на невероятни места по света

Ето и как го постигат

"Истински горда съм с дъщеря ми, която е най-милата, внимателна и грижовна майка, въпреки ранната възраст, в която роди", заключва щастливата баба.