Елия Грийн е осиновеното дете на Йоланта и Евън Грийн. Майката винаги е искала да облича момиченцето си в хубави тоалети, но на него това далеч не му е било толкова приятно занимание.

Том Харди, джиу джицу и победата на актьора в турнира в Милтън Кейнс

Том Харди отново е на върха

Да си номер едно не само на кино

Сега Елия признава, че се е съгласявала да носи рокли само и само да направи майка си щастлива. "Като дете си спомням, че се мислех за момче на обществени места, бях с къса прическа и винаги, когато се срещахме с нови хора, те ме мислеха за момче", разказва Елия. Той споделя още, че винаги е носел дрехите на брат си, играел си е с инструменти и е тичал без риза. "Докато не ми пораснаха гърди и си помислих: "О, не!"."

Съвсем наскоро Елия за първи път признава, че вече официално е мъж. В интервю за Associated Press той разкрива, че преходът е "най-доброто решение" в живота му и че е осъзнал, че се идентифицира с друг пол още когато е бил дете.

Повратният момент за олимпиеца, който е и носител на златен медал, е бил след оттеглянето му от ръгбито през ноември 2021 г. След като не е бил избран за австралийския женски отбор за Олимпийските игри в Токио, той споделя, че е прекарал много време сам в къщата си, без да има увереността да види никого.

Въпреки че тогава преживява труден период, сега Елия намира вдъхновение в новата си самоличност. "Единственото нещо, което ме поддържаше положителен, е, че вече бях планирал операцията и лечението си към прехода. Това беше нещо, за което броих дните с партньора си", разкрива той.

Половинката на Елия се казва Ванеса Търнбул-Робъртс, с която заедно отглеждат дъщеря си Уайтуи. Спортистът е горд от семейството си, горд и от решението си да се промени.

"Просто знаех, че ще бъде най-освобождаващото усещане, когато претърпях тази операция и когато започнах да правя стъпките към това да бъда в тялото, в което знам, че трябва да бъда."

Майкъл Джордан, екипът му на Чикаго Булс и за колко милиона бе продаден

Милионите, за които бе продаден екип на Майкъл Джордан

Парите са нищо, когато става дума за спорт

Елия сега влиза в историята като единствения олимпийски спортист, заявил се като транссексуален мъж, пише Seventeen.